default-image

Παρέδωσαν πέντε σκάφη στο ΝΟ Τυμπακίου οι Μινωικές γραμμές

Ποδόσφαιρο
Παρέδωσαν πέντε σκάφη στο ΝΟ Τυμπακίου οι Μινωικές γραμμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου η παράδοση πέντε καινούργιων εκπαιδευτικών  σκαφών τύπου Laser Bug ευγενική χορηγία των Μινωικών Γραμμών στο Ναυταθλητικό Όμιλο Τυμπακίου.

Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στο πανέμορφο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, όπου οι Μινωικές Γραμμές παρέδωσαν πέντε επκαιδευτικά σκάφη τύπου Laser Bug τελευταίας τεχνολογίας στο ΝΟ Τυμπακίου με στόχο την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στην περιοχή.

Με αυτή την κίνηση οι Μινωικές γραμμές θέλουν να φέρουν τη νεολαία του Τυμπακίου πιο κοντά στη θάλασσα και παράλληλα να τους δώσουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της ιστιοπλοΐας σε ένα λιμάνι που ενδείκνυται για την καλλιέργεια του αθλήματος.

Στο χαιρετισμό του, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνης Μανιαδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με κοινό παρονομαστή την αγάπη για τη θάλασσα και ιδιαίτερα την ιστιοπλοΐα, οι Μινωικές Γραμμές «υιοθετούν» τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τυμπακίου και στηρίζουν τις δράσεις του. Με στόχο τη δημιουργία νέων συνθηκών και νέων δυναμικών για τον ναυταθλητισμό του τόπου μας, αγοράσαμε πέντε σύγχρονα εκπαιδευτικά / αγωνιστικά σκάφη BUG της κατηγορίας Laser Performance, τα οποία προσφέρουμε στον Ναυταθλητικό Όμιλο Τυμπακίου προκειμένου να συμβάλλουμε με αυτό τον τρόπο και εμείς με τη σειρά μας στην εκπαίδευση των νέων παιδιών του Νότου, των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ώστε να γνωρίσουν την αξία και τον καθοριστικό ρόλο της θάλασσας στη ζωή τους και κατ΄ επέκταση να μυηθούν στο χώρο της ιστιοπλοΐας, είτε ως ψυχαγωγία και αναψυχή, είτε σε αγωνιστικό επίπεδο…».

Μάλιστα ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τυμπακίου γίνεται ο πρώτος στην Ελλάδα που αποκτά επκαιδευτικά σκάφη τύπου Laser Bug, τα οποία είναι ειδικά κατασκευασμένα για να βοηθήσουν αρχάριους και νέα παιδιά να μυηθούν στα μυστικά της ιστιοπλοΐας και να κάνουν τα πρώτα τους δειλά βήματα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Ολυμπιονίκης μας Νίκος Κακλαμανάκης, ενώ την παράδοση έκανε ο διευθύνοντας σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών με καταγωγή από το Τυμπάκι, Αντώνης Μανιαδάκης. Επίσης παραβρέθηκαν πολλά στελέχη των Minoan Lines, στελέχη του λιμενικού σώματος, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης και τοπικοί φορείς.

Για τους παρευρισκόμενους, μάλιστα, υπήρξε επίδειξη των ικανοτήτων των πέντε σκαφών από μέλη και εκπαιδευτές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου, οι οποίοι βρέθηκαν στο Τυμπάκι γι' αυτό το σκοπό και έκαναν τις πρώτες τους βόλτες στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου μαζί με παιδιά από το Τυμπάκι.

Ακολούθησε μία εκδήλωση στα γραφεία του ΝΟ Τυμπακίου, όπου η αντιπρόεδρος του Ομίλου, Στέλλα Λενακάκη τόνισε: «Με την ευγενική χορηγία των Μινωικών γραμμών ο Όμιλος επαναδραστηριοποιείται. Ευχαριστούμε πολύ γιατί με αυτή τη σημαντική βοήθεια που μας παρείχε θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή. Καλούμε τα παιδιά της περιοχής να συμμετάσχουν».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθύνον σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Αντώνης Μανιαδάκης, ο οποίος τόνισε: «Οι Minoan Lines είναι πάντα δίπλα στον αθλητισμό και με κοινό παρανομαστή την αγάπη μας για τη θάλασσα αποφασίσαμε να αγκαλιάσουμε το ΝΟ Τυμπακίου χορηγώντας αυτά τα σύγχρονα πέντε εκπαιδευτικά σκάφη. Θέλουμε να  βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του αθλήματος στο νότο του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου. Να βοηθήσουμε την κοινωνία να γνωρίσει την αξία της Θάλασσας. Εγώ προσωπικά είμαι δεμένος με τη θάλασσα. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Νίκο Κακλαμανάκη που ήταν σύμβουλος όσον αφορά στην επιλογή των σκαφών».

Ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας, Νίκος Κακλαμανάκης ήταν παρών  με την οικογένειά του και όπως είπε: «Η Ιστιοπλοΐας και η θάλασσα  είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γνωρίσει ένα παιδί. Εγώ το μεγάλο μάθημα που έχω πάρει από τη Θάλασσα είναι ότι σε κάνει αυτοδύναμο, ανεξάρτητο και ταπεινό. Τη θάλασσα οφείλεις να τη σέβεσαι και όχι να τη φοβάσαι. Υπάρχει κοινή φιλοσοφία ζωής με τις Μινωικές γραμμές, ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι για το οποίο αξίζει να τολμάς και να προσπαθείς. Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που γίνεται και εύχομαι καλά ταξίδια και θάλασσες σε όλες…».

Στη συνέχεια μίλησαν ο Άρης Παλλήκαρης, πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας κλάσης J24, ο εκπαιδευτής ΝΟ Τυμπακίου, Νίκος Βιτσαξάκης και ο δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μπουφέ για όλους.

Του Μανόλη Βαρδαλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News