Αθλητισμός

Πολύ καλός ο έως τώρα απολογισμός στην Τιφλίδα

Δύο χρυσά μετάλλια και εξαιρετικές εμφανίσεις από το σύνολο των μελών της εθνικής ομάδας είναι μέχρι σήμερα ο απολογισμός της παρουσίας μας στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων στην Τιφλίδα.

Η ομάδα μας ολοκλήρωσε την τρίτη μέρα των αγώνων στην δεύτερη θέση του πίνακα των μεταλλίων, ενώ δεν θα προκαλέσει καμία εντύπωση αν η χώρα μας μέχρι το τέλος της διοργάνωσης βρεθεί στην πρώτη.

Η τέταρτη ημέρα των αγώνων ξεκίνησε πολύ καλά για την εθνική μας με τον Γιώργο Τζατζιμάκη να κατακτά την πέμπτη θέση στα 10.000 μ. βάδην (διαβάστε εδώ). Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις κατάφερε να  δώσει ο Αρης Δρίτσας που έκανε πολύ καλή κούρσα στα 400 μ. εμπόδια.

Ο αθλητής του Κώστα Ηλία ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας στην τρίτη θέση, όμως, στα τελευταία 50 μέτρα βρήκε τις δυνάμεις και τερμάτισε τελικά δεύτερος με 52.99, επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του 52.71.

Ο νεαρός, ο οποίος προκρίθηκε με τον πέμπτο χρόνο, αύριο  (16.40) θα είναι ανάμεσα στους οχτώ κορυφαίους και θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου και η Μυρτώ Κασσωτάκη του Ελ. Βενιζέλου δεν κατάφεραν να πάνε όσο καλά θα ήθελαν στον τελικό του επί κοντώ. Η Αδαμοπούλου, που θα είναι και του χρόνου κορασίδα, πέρασε τα 3,70 μ. κι έπειτα δεν τα κατάφερε στα 3,85 μέτρα και κατέλαβε την έβδομη θέση. Από την άλλη η Κασσωτάκη δεν μπόρεσε να περάσει το αρχικό ύψος των 3,70 μ. και δεν πήρε κατάταξη.

Τα δύο κορίτσια έχουν δείξει πως διαθέτουν ταλέντο και ικανότητα να φτάσουν ψηλά. Είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν καλές εμφανίσεις, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η παρουσία τους στον τελικό του επί κοντώ αποτελεί επιτυχία. Η Αδαμοπούλου, έχει την ευκαιρία τώρα για μια εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων της, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν, που ξεκινάει την Τρίτη στο Μπίντγκοζ.

ΠΗΓΗ: segas.gr

Σχόλια