default-image

Πέμπτος ο Τζατζιμάκης στο Ευρωπαϊκό

Σπορ
Πέμπτος ο Τζατζιμάκης στο Ευρωπαϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρώτη διάκριση της καριέρας του πανηγύρισε ο Γιώργος Τζατζιμάκης στον απευθείας τελικό των 10.000 μ. βάδην στη Τιφλίδα.

Ο νεαρός αθλητής του Ηλία Γκαραβέλα διένυσε την απόσταση σε 46.00.19 και τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Ο νεαρός θα μπορούσε να ανέβει στο βάθρο των νικητών αν κατάφερνε να προσεγγίσει το ατομικό του ρεκόρ, ωστόσο η πέμπτη θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Ο νεαρός με τη σημερινή του εμφάνιση έβαλε τις βάσεις για ακόμη καλύτερες παρουσίες τα επόμενα χρόνια. Νικητής του αγώνα με 44.06.49 ήταν ο Πολωνός Κάκαζ Νιεντζιάκεκ και ακολούθησαν ο Τούρκος Ιμούκ (45.30.41) και ο Γάλλος Κούστερ (45.42.09).

Έντονο είναι το αγωνιστικό ενδιαφέρον και το απόγευμα καθώς η Αριάδνη Αδαμοπούλου και η Μυρτώ Κασσωτάκη του Ελ. Βενιζέλου θα διεκδικήσουν τη διάκριση στον τελικό του επί κοντώ, με την Αδαμοπούλου να δείχνει με το 4,10 μ., ικανή ακόμη και για το βάθρο. Η συμμετοχή στον ημιτελικό δεν φαίνεται να φτάνει στον Άρη Δρίτσα, που έχει την ικανότητα να διεκδικήσει σήμερα (15.30) μία θέση στον αυριανό τελικό των χαμηλών εμποδίων. Ο Αντώνης Μέρλος είναι ο κορυφαίος Παίδων φέτος στην Ευρώπη στο ύψος και δικαιολογημένα φαβορί για μία θέση στο βάθρο. Ο νεαρό έχει ρεκόρ 2,16 μ., που του επιτρέπει να ελπίζει σε κάτι πολύ καλό.

Στον τελικό της σφαιροβολίας (17.55) θα πάρει μέρος η Μαρία Μαγκούλια, που στον προκριματικό πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 17,32 μ. και μοιάζει ικανή για μια καλή εμφάνιση και στον 1.500 μ. (18.40)  ο Γιώργος Μηλιάρας που με τη συμμετοχή στον τελικό εκπλήρωσε ήδη τον βασικό του στόχο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News