Αθλητισμός

Αναχωρούν για το Παγκόσμιο Στίβου Μανιού-Αντωνακάκης (video)

Είναι από τις αθλήτριες της Κρήτης που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την αγωνιστική της παρουσία και από την οποία περιμένει σημαντικά πράγματα ο Ελληνικός στίβος στο μέλλον. Ο λόγος για την ακοντίστρια του ΟΦΗ Αφροδίτη Μανιού που έχει δηλώσει και φέτος συμμετοχή σε μία σπουδαία διοργάνωση. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου  που φιλοξενείται 19-24 Ιουλίου στην Πολωνία.

«Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στο να μπει στον τελικό. Αν τα καταφέρει θα είναι άκρως επιτυχημένη γιατί είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα στο οποίο η Αφροδίτη συμμετέχει για πρώτη φορά ως Νεανίδα. Υπάρχουν παιδιά μεγαλύτερα, σχεδόν φτασμένοι αθλητές. Έφηβοι και Νεανίδες που έχουν κερδίσει ακόμη και Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο προπονητής της Γιάννης Αντωνακάκης.

Η ταλαντούχα αθλήτρια έχει στο ενεργητικό της και την πολύτιμη περυσινή εμπειρία από το Παγκόσμιο στην Κολομβία, εμπειρία χρήσιμη έστω και εάν σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχε ως Κορασίδα. «Σίγουρα βοηθάει η περυσινή εμπειρία όμως κάθε αγώνας έχει το άγχος του. Πέρσι δεν κατάφερα να μπω στον τελικό για 6 εκ. και φέτος θέλω να το κυνηγήσω. Και με ένα ατομικό ρεκόρ όμως θα είμαι ικανοποιημένη έστω και αν δεν καταφέρω την πρόκριση μου στον τελικό», δηλώνει η Αφροδίτη Μανιού.

Η φετινή χρονιά, παρότι ήταν μία δύσκολη χρονιά για την πρωταθλήτρια του  ΟΦΗ αφού έδινε Πανελλήνιες εξετάσεις, κρίθηκε επιτυχημένη καθώς ο απολογισμός της ήταν μία 2η θέση και το όριο για το Παγκόσμιο στο Πανελλήνιο Γυναικών στην Πάτρα με βολή στα 50.76μ., ένα χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό στην Τουρκία με 51.51μ. και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Νεανίδων με 46.87μ. παρά  την ίωση που την ταλαιπώρησε...  «Όλο αυτό βγήκε φέτος γιατί πήγα στους αγώνες πιο χαλαρή και είμαι ικανοποιημένη. Ελπίζω και στο Παγκόσμιο να δείξω τι μπορώ να κάνω».

Ο έμπειρος τεχνικός του ΟΦΗ αφού κάνει λόγο για μία δύσκολη χρονιά λόγω των λιγοστών προπονήσεων εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων στο σχολείο, αναφέρεται και στην πρόσφατη επιτυχία των Εφήβων και Νεανίδων του ΟΦΗ στο Πανελλήνιο στις Σέρρες όπου το σωματείο κατέλαβε την πρώτη θέση. «Η φουρνιά αυτή των αθλητών είναι πολύ καλή. Υπάρχουν αξιόλογα ταλέντα και με υπομονή μπορούμε να δούμε αθλητές ακόμη και Ολυμπιακού επιπέδου». Γενικότερα η Κρήτη κατέχει εξέχουσα θέση στην Πανελλήνια κατάταξη στον κλασσικό αθλητισμό, γεγονός που πιστοποιεί την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από το καταρτισμένο προπονητικό επιτελείο, αξιοποιώντας τα ταλέντα και τις υποδομές που διαθέτει.

Της Μαρίας Πετρούτσου

Σχόλια