default-image

Εντυπωσιακός ο ΠΑΣ στο ντεμπούτο του στο Europa League

Ποδόσφαιρο
Εντυπωσιακός ο ΠΑΣ στο ντεμπούτο του στο Europa League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ονειρικό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο ΠΑΣ Γιάννινα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς νίκησε με χαρακτηριστική άνεση την Νορβηγική Οντ Γκρένλαντ 3-0 και δύσκολα θα χάσει την πρόκριση στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League.

H ομάδα του Γιάννη Πετράκη μόλις στο 7' άνοιξε το σκορ. Ο Ακόστα εκτέλεσε το κόρνερ από την αριστερή πλευρά και ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, Μιχαήλ, που έπιασε με τη μία το αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η πρώτη απειλή των Σκανδιναβών ήρθε στο 20'. Το δυνατό σουτ του Νίλσεν έξω από την περιοχή εξουδετέρωσε στη δεξιά του γωνία ο Πασχαλάκης. Στο 22' ο Μπέριος με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο Γιόχανσεν μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη πρόσεχαν σαν τα... μάτια τους τα μετόπισθεν! Και όμως κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα. Στο 30' η εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη δεν αιφνιδίασε τον Ρόσμπαχ, παρότι η μπάλα έσκασε στο έδαφος, αλλά στο επόμενο λεπτό ήρθε το 2-0! Από δεξιά ο Καρανίκας έβγαλε μια υπέροχη σέντρα έπειτα από εναλλαγή της μπάλας με τον Γιάκο και ο Ναδάλες με πλασέ στην κίνηση με το δεξί σκόραρε! Δύο γκολ με τρεις τελικές προσπάθειες για την ελληνική ομάδα.

Η σπουδαιότερη χαμένη ευκαιρία για την Οντ Γκρένλαντ χάθηκε στο 34'. Ο Ακαμπουέζε βρέθηκε αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Πασχαλάκης κατόρθωσε εξ επαφής να απομακρύνει τη μπάλα με το αριστερό πόδι. Δεύτερη πολύ σημαντική απόκρουση για τον 27χρονο κίπερ.

Η δυσκολία που συνάντησε ο ΠΑΣ στο πρώτο μέρος ήταν κάποιες βαθιές μπαλιές των Νορβηγών προς τον φορ Χάγκεν, αλλά με τις κατάλληλες οδηγίες το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΣ Γιάννινα τον εξουδετέρωσε το 45λεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν κατοχή μπάλας με ποσοστό 72%!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο προπονητής της Οντ, Dag-Eilev Fagermo, έκανε την πρώτη διορθωτική κίνηση, με την ελπίδα να δει την ομάδα του να σκοράρει. Πέρασε στον αγώνα τον Γένσεν αντί του Μπεργκ, από τον οποίο προφανώς δεν έμεινε ικανοποιημένος. Στο 51' ο Χάγκεν πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι, ενώ ο αμυντικός μέσος Νίλσεν δοκίμασε για δεύτερη φορά το πόδι του, αλλά δεν βρήκε στόχο.

 Με κάποιο... μαγικό τρόπο ο ΠΑΣ κατάφερνε να προκαλεί ρήγμα στην άμυνα της Οντ Γκρένλαντ σχεδόν σε κάθε ευκαιρία. Μια τέτοια σημαντική χάθηκε στο 59', όταν από εξαιρετικό γύρισμα του Ναδάλες από αριστερά, ο Γιάκος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε άουτ τη μπάλα. Ο Γιάννης Πετράκης ζητούσε στο σημείο αυτό από τον Γιάκο να γυρίζει πίσω και να μαρκάρει τον Γένσεν, αλλά και να παίρνει τη μπάλα και να κάνει παιχνίδι σε κάθε επίθεση της ομάδας.

Στο 61ο λεπτό ο Πασχαλάκης ήταν ξανά στη σωστή θέση και μπλόκαρε την κεφαλιά που έπιασε ο Γιόχανσεν. Στο 63' ήταν η σειρά του Ναδάλες να... ανησυχήσει τον γκολκίπερ της Οντ, όταν με πολύ δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Μοναδική στιγμή και πάλι για την ομάδα των Ιωαννίνων στο 67'. Από βολέ του Πασχαλάκη ο Φερφελής βγήκε τετ α τετ με τον Ρόσμπαχ, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα και αριστερά στην περιοχή πήγε άουτ. Οι Νορβηγοί έβγαιναν μπροστά για να μειώσουν, αλλά τα κενά στα μετόπισθεν ήταν μεγάλα και στο 68' το πλήρωσαν πολύ ακριβά!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με φοβερό ποσοστό ευστοχίας έφτασαν και σε τρίτο τέρμα. Ήταν ξανά ο Φερφελής που βρήκε απέναντι στον γκολκίπερ της Οντ, έκανε το πλασέ, ο Ρόσμπαχ κατάφερε να διώξει αρχικά, αλλά ο Ακόστα πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έγραψε το 3-0! Τρομερό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άφηνε τους Νορβηγούς να έχουν την κατοχή της μπάλας και τη χτυπούσαν.... ανελέητα στην κόντρα επίθεση. Ο Κρητικός τεχνικός έριξε στον αγώνα τον νεοαποκτηθέντα Κόντε αντί του Φερφελή στο 77', αλλά και ένα ακόμα νέο απόκτημα, τον Δώνη, στο 80' αντί του Γιάκου. Αντί δηλαδή του έτερου στράικερ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Ναδάλες, Κοζορώνης, Ακόστα (90'+2' Σκόνδρας), Γιάκος (80' Δώνης), Φερφελής (77' Κόντε).

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ (Φαγκέρμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Γκρόγκαρντ, Μπεργκ (46' Γένσεν), Χάλβορσεν, Γιόχανσεν, Νόρντκβελε (86' Μπέργκαν), Νίλσεν (74' Χάουγκεν), Χάγκεν, Έρικσεν, Ακαμπουέζε

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News