Αθλητισμός

Έτοιμη για το Ευρωπαϊκό Πάλης η Αγγελική Αλεξάκη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της αθλήτριας του «Καλλέργειου Α.Ο.» Αγγελικής Αλεξάκη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης που θα διεξαχθεί στις 19 του μήνα στην Σουηδία.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο κίνδυνος μη συμμετοχής της στη διοργάνωση λόγω του υψηλού οικονομικού κόστους, όπως όλα δείχνουν ξεπερνιέται καθώς έχει συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που απαιτείται ενώ υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτό που υπολείπεται θα καλυφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

 «Λείπουν λίγα χρήματα όμως ελπίζουμε να βρεθούν και να φύγουμε την Τρίτη για το Πανευρωπαϊκό με αρκετές ελπίδες διάκρισης. Το μόνο ντεζαβαντάζ είναι ότι δεν πήραμε εμπειρίες την προηγούμενη χρονιά, όμως έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και πηγαίνουμε με φιλοδοξίες στο Ευρωπαϊκό», όπως τόνισε στην αθλητική ενότητα της εκπομπής «Κρήτη Σήμερα», ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Παράσχος Δεσκουλίδης.

Η αθλήτρια δήλωσε χαρούμενη με την εξέλιξη και έτοιμη για τη σπουδαία αυτή αγωνιστική εμπειρία. «Είμαι χαρούμενη που θα λάβω μέρος στο Ευρωπαϊκό και νιώθω τιμή που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου στη διοργάνωση. Έχω λίγο άγχος, δημιουργικό όμως και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και ελπίζω να πάνε όλα κατ΄ ευχή», είπε η Αγγελική Αλεξάκη.

Ένα σημαντικό μήνυμα πέρασε και ένας πρώην αθλητής του «Καλλέργειου», από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, ο Νίκος Αρμενατζόγλου. «Ήμουν τυχερός που βρέθηκα σε αυτή την ομάδα γιατί ο Παράσχος εκτός από προπονητής ήταν και παιδαγωγός. Το σημαντικότερο που πήρα από αυτή μου την εμπειρία είναι ότι έμαθα να πέφτω και να ξανασηκώνομαι…». Ο παλαίμαχος αθλητής είναι σήμερα ένας επαγγελματίας στην πληροφορική που μετά το Χονγκ Κονγκ, εργάζεται στο Σαν Φραντζίσκο.  

Ο προπονητής του «Καλλέργειου» στέκεται ιδιαίτερα στη στήριξη που θα πρέπει να έχουν τα νέα παιδιά που κάνουν προσπάθειες στον αθλητισμό και όχι μόνο κάτι που είναι δύσκολο στις μέρες λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Η ομοσπονδία από το 2010 κάνει επιλεκτικά τα έξοδα για αγώνες σε αθλητές που έχουν ήδη φέρει διακρίσεις γεγονός που δεν επιτρέπει στους υπόλοιπους να λάβουν μέρος σε διοργανώσεις αν δεν υπάρξει ιδιωτική στήριξη. «Πίσω από το αποτέλεσμα αυτό υπάρχει πολύ δουλειά και στήριξη από κάποιους ανθρώπους τους οποίους ευχαριστούμε πολύ».

Της Μαρίας Πετρούτσου

Σχόλια