default-image

Δύο προκρίσεις και μία 7η θέση για αρχή

Σπορ
Δύο προκρίσεις και μία 7η θέση για αρχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε για την ελληνική ομάδα το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων στην Τιφλίδα.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης κάνοντας μία βολή στα 20.24 μ. πήρε την απευθείας πρόκριση για τον αυριανό τελικό της σφαιροβολίας εκεί όπου αναμένεται να διεκδικήσει ακόμη και ένα μετάλλιο. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριόφ είναι ο σφαιροβόλος με την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη και δικαιολογημένα ένα από τα φαβορί στο αγώνισμα. Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Φινλανδός Αρτου Κορκεασάλο με 20.58 μ., επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (20,60 μ.).

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στον τελικό των 5.000 μ. βάδην η Κυριακή Φιλτισάκου. Η νεαρή τερμάτισε σε 24.21.57 και κατέλαβε την έβδομη θέση, σε έναν τελικό όπου οι πέντε από τις έξι που βρέθηκαν στην κορυφή πέτυχαν ατομικό ρεκόρ. Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης κατέκτησε η Τουρκάλα Μιριάμ Μπεκμέζ με 22.50.22 και ακολούθησαν η συμπατριώτισσα της Αίς Τεκντάλ (22.58.17) και η Μαρίνα Πενά (Ισπανία) 23.05.90. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την παρουσία της στον τελικό των 5.000 μ. βάδην η Αναστασία Μήτσιου.

Ο Μανώλης Καμτσικλής μετά από δύο άκυρες βολές έστειλε τη σφύρα στα 68,63 μ. κατέλαβε την 7η θέση στο γκρουπ του και πήρε την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Τις προσπάθειες της στο 7αθλο ξεκίνησε η Ηρώ Συνολάκη, που σημείωσε 13.92 στα 100 μ. εμπ., που ήταν η τρίτη επίδοση στο σύνολο και χρόνος κοντά στο δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (13.85).

ΠΗΓΗ: segas.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News