default-image

Βελτιωμένος παρά την ήττα ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Βελτιωμένος παρά την ήττα ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Αντρέα Στραματόνι να δοκιμάζει ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας και γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Φενέρμπαχτσε στο πιο δυνατό του φιλικό έως τώρα. Έβγαλε συνδυασμούς στην επίθεση και ωραίες φάσεις με Λουντ, Ιμπάρμπο Μπέργκ ενώ οι Λεντέσμα και Ζέκα όσο ο Αργεντινός είχε δυνάμεις ήταν εξαιρετικοί.

Ο Αντρέα Στραματσόνι στο φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε θέλησε να δοκιμάσει ένα διαφορετικό σύστημα, το οποίο δεν το είχε χρησιμοποιήσει ούτε στις προπονήσει των πράσινων έως τώρα θέλοντας να δει πως θα ανταποκριθούν οι παίκτες του.

Συγκεκριμένα παρέταξε το τριφύλλι με ένα 3-4-3 χρησιμοποιώντας τρία στόπερ μπροστά από τον Στιλ. Αρχικά στην τριάδα έπαιξαν οι Κουτρουμπής δεξιά, Ιβανόφ αριστερά και Μολέντο στο κέντρο της άμυνας ενώ η τετράδα μπροστά αποτελούνταν από τους Ζέκα, Λεντέσμα ως αμυντικά χαφ με τον Μέστο στα δεξιά και τον Χουλτ αριστερά. Όσο για την τριάδα της επίθεσης την αποτελούσαν ο Ιμπάρμπο στα δεξιά, ο Λουντ στα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεργκ.

Η αλλαγή του συστήματος έδειξε να βγάζει την άμυνα του Παναθηναϊκού έξω από τα νερά της και μάλιστα στο πρώτο τέταρτο το τριφύλλι δέχθηκε πολλές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του και πολύ γρήγορα το τριφύλλι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ήταν το 3' της αναμέτρησης όταν οι Τούρκοι έκλεψαν την μπάλα στην άμυνα τους και με δυο μπαλιές βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Εμενίκε να ξεκινάει το σπριντ πίσω από τον Ιβανόφ να περνάει τον Βούλγαρο αμυντικό και να πλασάρει στην κλειστή γωνία του Στιλ ο οποίος όμως έπεσε από την άλλη πλευρά.

Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι παίκτες της Φενέρ χτύπησαν στην πλάτη της άμυνας, αυτή τη φορά του Χουλτ, με την σέντρα να γίνεται από τα αριστερά και τον Φερναντάο από το ύψος της μικρής περιοχής να πλασάρει άστοχα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι στο 15' όταν ο Φερναντάο βρέθηκε πλάγια αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά κάτω από τα πόδια του Ιβανόφ και ο Ουτσάν έπιασε το σουτ για να διώξει με τα πόδια ο Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα και απείλησε για πρώτη φορά στο 16' όταν ο Ιμπάρμπο με μια εξαιρετική ντρίμπλα πέρασε τον αντίπαλο του πάνω στην γραμμή και την κατάλληλη στιγμή είδε την κίνηση του Λουντ και του πέρασε την μπάλα αλλά ο Φαμπιάνο έπιασε το πλασέ του Φιλανδού.

Σε μια εξαιρετική επίθεση του όμως το τριφύλλι έφερε το ματς στα ίσια όταν ο Ζέκα στο χώρο του κέντρου έδωσε εξαιρετική πάσα στον Μέστο ο οποίος την κατάλληλη στιγμή και σωστά έκανε την μπαλιά προς τον Μπεργκ ο οποίος με μια προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα οι πράσινοι που είχαν ανεβάσει την απόδοση τους θα μπορούσαν να φτάσουν στην ανατροπή στο 28' όταν ο Λεντέσμα έδωσε με την μια στον Λουντ και αυτος αμέσως στον Μπεργκ αλλά ο Τσακιράν που είχε περάσει αντί του Φαμπιάνο στο ματς έπιασε την μπάλα.

Ο Αντρέα Στραματσόνι βλέποντας ότι οι Τούρκοι έπαιζαν κυρίως από την δεξιά πλευρά της επίθεσης τους εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα τους άλλαξε τις θέσεις τον στόπερ του τριφυλλιού καθώς έδωσε εντολή να παίξει ο Μολέντο στο αριστερό άκρο και ο Ιβανόφ στο κέντρο. Επίσης ο Ιταλός ζητούσε από τους παίκτες του όταν γινόντουσαν κάτοχοι της μπάλας να αλλάζουν με την μία την μπάλα κάτι που το κατάφεραν στον μέγιστο βαθμό με πρώτο και καλύτερο τον Λεντέσμα ο οποίος σπάνια κρατούσε παραπάνω απ' όσο έπρεπε την μπάλα.

Στο τελευταίο ημίωρο του πρώτου μέρους έλειψαν οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και αυτό που ξεχώρισε ήταν η αλλαγή σε θέσεων των Λουντ και Ιμπάρμπο με τον Φιλανδό να παίζει στα δεξιά και τον Κολομβιανό στα αριστερά με ανάποδα πόδια.

Στην επανάληψη, η Φενέρ διπλασίασε τα τέρματά της όταν στο 54' ο Φερναντάο έδωσε στον Καλντιρίμ  κι αυτός με τη σειρά του στον Εμενίκε που αφού πέρασε δύο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 84' όμως στο ένα δύο των Μπεργκ και Κλωναρίδη ο Τασκιράν είπε «όχι» στο γκολ.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Φαμπιάνο (25' Τασκιράν), Χακάν Τσιν Εμρέ, Κιερ (76' Κανέιρ), Νοϊστέντερ (86' Τσιλμπάσι), Οζάν Τουφάν (86' Πολάτ), Σενέρ Εζμπαϊρακλί (46' Σόουζα), Καλντιρίμ (76' Τσιβελέκ), Σαλίχ Ουτσάν (46' Αλμπέρτ Ποτού), Σαεσού (46' Φαν Ντερ Βιλ), Εμενίκε (68' Στοχ), Φερναντάο (81' Κουτάν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Mέστο (81' Ρέις), Mολέδο, Iβάνοφ, Xουλτ (84' Νάνο), Kουτρουμπή (73' Βιγιαφάνιες), Zέκα, Λουντ (64' Μπουμάλ), Λεντέσμα (77' Κλωναρίδης), Iμπάρμπο (87' Π. Βλαχοδήμος), Mπέργκ.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News