default-image

Έπεισε με το 3-2 ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βέστερλο

Ποδόσφαιρο
Έπεισε με το 3-2 ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βέστερλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε φιλικό και καλύτερος ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν πειστική εμφάνιση, έβγαλαν στο χορτάρι πολλά από αυτά που ζητάει ο Βίκτορ και επικράτησαν 3-2 της Βέστερλο.

Τη δική του σφραγίδα στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, βάζει ο Βίκτορ Σάντσεθ. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και βγάζοντας στο χορτάρι πολλά στοιχεία από την… ισπανική φιλοσοφία του προπονητή τους, επικράτησαν 3-2 της Βέστερλο. Τα χάλασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες που δέχθηκαν δύο «τσάμπα» γκολ, άρεσαν ξανά Μανθάτης και Πουλίδο.

Κάθε φιλικό που περνάει και ο Ολυμπιακός γίνεται καλύτερος. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να βγάζουν αρκετά από τα στοιχεία που θέλει ο Βίκτορ Σάντσεθ, έχοντας ως αποτέλεσμα αυτού να παίζουν γρήγορο και ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Κάτι τέτοιο συνέβη και στο φιλικό με τη Βέστερλο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μετά το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έμοιαζε αναγνωριστικό και είχαν μια ευκαιρία με μια μακρινή λόμπα του Πουλίδο, ανέβασαν την απόδοσή τους και έδειξαν ότι αρχίζουν να βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με τα μπακ να παίζουν πολύ ψηλά, τα δύο εξτρέμ να κλείνουν κοντά στο φορ, οι παίκτες του Βίκτορ έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά Πουλίδο (15'), Μανθάτης (22') και Κασάμι (33') δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 38', όμως, ο διαιτητής υπέδειξε ένα αυστηρό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, όταν ο Μαζουακού σέντραρε από τα αριστερά, ο Από βρήκε τη μπάλα με το χέρι που ήταν πολύ κοντά στο σώμα του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πουλίδο που νίκησε τον Βαν Λάνγκεντονκ και έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους ήταν ίδιο με αυτό του πρώτου. Ο Ολυμπιακός ήταν σχετικά φλύαρος, ωστόσο μετά το πέρας του ανέβασε ταχύτητα και συνεχίζοντας να παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο πέτυχε δύο τέρματα σε ένα τετράλεπτο. Αρχικά, ο Μανθάτης που πέρασε δύο παίκτες έδωσε στον Ανδρούτσο και αυτός με ωραία ντρίμπλα και πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (62') και τρία λεπτά μετά, ο Πάρντο γύρισε στον Ιντέγε, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντινή απόσταση να γράψει το 3-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ευδιάκριτο πως έβγαζαν στο χορτάρι πολλά από αυτά που τους ζητάει ο Βίκτορ, με τον τρόπο παιχνιδιού τους να θυμίζει αρκετά αυτόν του Ερνέστο Βαλβέρδε. Πίεση ψηλά, γρήγορη κυκλοφορία όποτε τους δίνετε ο χρόνος, καλή κυκλοφορία και ηρεμία όταν ο αντίπαλος είναι… οχυρωμένος και κλείνει καλά τους διαδρόμους, ήταν ορισμένα από τα στοιχεία που έβγαλαν οι Πειραιώτες στον αγωνιστικό χώρο.

Παρότι όλα πήγαιναν καλά για τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του τα… χάλασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Και αυτό καθώς χαλάρωσαν και δέχθηκαν δύο τέρματα, το ένα από τον Γκαμβουλά (82') και το άλλο από τον Ντε Κέλαρ (90').

Ολυμπιακός: Καπίνο (46' Χουτεσιώτης), Φιγκέιρας (63' Βούρος), Μποτία (46' Ντε λα Μπέγια), Ντα Κόστα (63' Μιλιβόγεβιτς), Μαζουακού (63' Τσιμίκας), Κασάμι (63' Καμπιάσο), Ζντιέλαρ (63' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (63' Φορτούνης), Μανθάτης (63' Ντουρμάζ), Σεμπά (63' Πάρντο), Πουλίδο (46' Ιντέγε)

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News