default-image

Θα αγγίξει την Ελλάδα η κινεζική εισβολή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο;

Αθλητισμός
Θα αγγίξει την Ελλάδα η κινεζική εισβολή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από τόσες ειδήσεις από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που καταγράφουν απανωτές επενδύσεις Κινέζων σε μεγάλους συλλόγους, με τρανταχτό το παράδειγμα αυτό της Μίλαν, η νέα ενέργεια του Κινέζικο ομίλου Dalian Wanda, αποκαλύπτει μια Κινέζικη εισβολή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο κινέζικος κολοσσός, προανήγγειλε ήδη δια στόματος του προέδρου του Wang Jianlin (φωτο) το "China Cup", στο οποίο θα παίρνουν μέρος εθνικές ομάδες από την Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική και το σπουδαιότερο, θα είναι υπό την αιγίδα της FIFA! Καθόλου περίεργο όμως αφού αποτελεί χορηγό της παγκόσμιας ομοσπονδίας με 150 εκατ. δολλάρια για τέσσερα χρόνια.

Η διοργάνωση αυτή θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017 (από 9 μέχρι 16) και θα διεξαχθεί στην πόλη Νανίγκ, με τη συμμετοχή της Κίνας και ομάδων από τις παραπάνω ηπείρους και μέλλει να αυξάνει τις συμμετοχές από χρόνο σε χρόνο.

Το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο έχει εγγυημένη επιρροή στις κοινωνίες αλλά και θεωρείται τρίτη βιομηχανία στον κόσμο, βάζει σε σκέψεις, ότι μέλλουν να γίνουν ακόμη πολλά στον πλανήτη με την κινεζική σφραγίδα.

Το χρήμα ρέει ως πακτωλός και στο εσωτερικό πρωτάθλημα της Κίνας που αναβαθμίζεται με Ευρωπαίους αστέρες και συνδυάζεται με την εμπορική φήμη που επιδιώκουν οι Κινέζοι στο εγχείρημά τους.

Όλο αυτό δείχνει βαθύτερη κεντρική πολιτική επιλογή της μεγάλης αυτής δύναμης και συνδυάζεται με διακρατικές επιλογές, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα, όπου η λέξη «αθλητισμός»,ήταν ψηλά στην ατζέντα των συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών, όπως αναφέρθηκε στην κοινή τους ανακοίνωση.

Λογικό ακούγεται λοιπόν ότι με πρώτο και κύριο το κινεζικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας και το λιμάνι του Πειραιά, ότι είναι δυνατόν να ακολουθήσουν, όσο θα αυξάνονται οι επιχειρηματικές κινήσεις από την Κίνα στην Ελλάδα, να φανεί και το κινέζικο ενδιαφέρον για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήδη κυκλοφορούν σενάρια που ωστόσο μένουν σε αυτή τη σφαίρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News