default-image

Ένας ποδοσφαιριστής… στα 110μ. εμπόδια στην Ολυμπιάδα

Σπορ
Ένας ποδοσφαιριστής… στα 110μ. εμπόδια στην Ολυμπιάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ενδιαφέρουσα είδηση είχε η κούρσα των 110μ. με εμπόδια στα αμερικανικά trials αφού τη νίκη-πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε ο Ντίβον Άλεν που δεν κάνει μόνο στίβο αλλά και αμερικάνικο ποδόσφαιρο.

Ο Ντίβον Άλεν δε σταμάτησε να τρέχει ακόμα και όταν πέρασε πρώτος της γραμμή του τερματισμού. Με χρόνο 13.03 ο 21χρονος αθλητής της ομάδας αμερικάνικου ποδοσφαίρου του πανεπιστημίου του Όρεγκον τερμάτισε πρώτος στα 110μ. με εμπόδια και έκλεισε θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Εκστασιασμένος από το επίτευγμα που είχε καταφέρει και υπό του χειροκρότημα 22.000 θεατών που βρέθηκαν στο στάδιο του Όρεγκον ο Άλεν έψαχνε τους γονείς του στις εξέδρες για να τους αγκαλιάσει.

Μπορεί ο Αμερικανός να ασχολείται με την αμερικάνικη έκδοση του ποδοσφαίρου, αλλά κάθε άλλο παρά… άσχετος είναι με τον στίβο. Φέτος αναδείχθηκε πρωταθλητής NCAA και χάρη στη νίκη του στα trials έγινε ο πρώτος αθλητής μετά το 1980 που κάνει το νταμπλ. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες εκπληρώνει ένα μεγάλο όνειρό του. Ένα όνειρο που παραλίγο να γκρεμιστεί όταν έπαθε ρήξη συνδέσμου στο δεξί πόδι το 2015.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Άλεν να χάσει σχεδόν όλη τη σεζόν στο στίβο και να αγωνιστεί σποραδικά σε κάποια ματς στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Η πρόκριση στο Ρίο ήταν το αποκορύφωμα ενός γεμάτου συγκινήσεις διημέρου για τον Αμερικανό και όχι καθαρά με αθλητική αφορμή. Ο Άλεν αν και είχε μεγαλώσει σε θρησκευόμενη οικογένεια δεν είχε βαπτιστεί όταν ήταν μικρός και έτσι επέλεξε αυτό να το κάνει δύο 24ωρα πριν από την κούρσα.

Η μητέρα και ο πατέρας του είναι χωρισμένοι. Οι δύο τους πήγαν στο Όρεγκον να δουν μαζί τον γιο τους στα trials και έτσι ο Άλεν εκμεταλλεύτηκε την παρουσία τους για να βαπτιστεί μπροστά τους καθώς επίσης μπροστά σε φίλους και συναθλητές τόσο από το αμερικάνικο ποδόσφαιρο όσο και από τον στίβο.

Το Σάββατο ο Άλεν πήρε τη θέση του στον τρίτο διάδρομο. Έπρεπε να περάσει τα δέκα τελευταία εμπόδια της μέχρι τώρα καριέρας του. Ο χρόνος με τον οποίο κέρδισε ήταν 0.29 πιο γρήγορος από το προηγούμενο ρεκόρ του. Η προσοχή του στρέφεται τώρα στους πρώτους του Ολυμπιακούς Αγώνες. Η οικογένειά του θα ενωθεί ξανά στο Ρίο και εκείνη τη φορά ο Άλεν θα έχει τσεκάρει από πριν σε ποια θέση θα κάθονται. Έτσι απλά για να το γνωρίζει σε περίπτωση που χρειαστεί να πανηγυρίσει.

Πηγή: <<<http:// www.sport24.gr>>>

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News