default-image

Συμπλήρωσε 100 συμμετοχές ο Ραϊκόνεν

Αθλητισμός
Συμπλήρωσε 100 συμμετοχές ο Ραϊκόνεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Κίμι Ραϊκόνεν έγινε στο Silverstone μόλις ο τέταρτος πιλότος στην ιστορία της Ferrari που έσπασε το φράγμα των 100 συμμετοχών με τη Scuderia.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας φιγουράρει ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο πιο πετυχημένος βάσει στατιστικών, πιλότος όλων των εποχών.

Ο Γερμανός που ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013 κάνοντας σκι, αγωνίστηκε σε 179 GP με τη Ferrari, κατέκτησε πέντε Πρωταθλήματα, σημείωσε 72 νίκες, 58 pole positions, ενώ ανέβηκε 116 φορές στο βάθρο.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Φελίπε Μάσα, με 139 συμμετοχές. Κατά τη θητεία του στη Ferrari, o Βραζιλιάνος πέτυχε 11 νίκες, 15 pole positions και είχε 36 παρουσίες στο βάθρο.

Ακολουθεί ο Ρούμπενς Μπαρικέλο που έλαβε μέρος σε 102 Grand Prix με τη Scuderia. Ο 44χρονος Βραζιλιάνος σημείωσε 9 νίκες, 11 pole positions και ανέβηκε 55 φορές στο πόντιουμ των νικητών.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν  βρίσκεται προς το παρόν στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, αλλά μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχει περάσει τον Barrichello. Στο διάστημα που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ferrari, o "iceman", έχει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2007), 9 νίκες, 5 pole positions και 33 παρουσίες στο βάθρο.

Στον 100ο του αγώνα με την Scuderia, στην πίστα του Silverstone, o 36χρονος Φινλανδός τερμάτισε στην 5η θέση και ανέβηκε στην 3η θέση του Πρωταθλήματος με 106 βαθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News