default-image

Η Κρήτη συμμετέχει στο 1ο Ευρωπαϊκό Στίβου Π/Κ

Σπορ
Η Κρήτη συμμετέχει στο 1ο Ευρωπαϊκό Στίβου Π/Κ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων, για αθλητές ηλικίας 16 και 17 ετών, αποφάσισε να διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου από φέτος αναθέτοντας την πρώτη αυτή διοργάνωση στην Τιφλίδα και η ελληνική αποστολή βρίσκεται ήδη στην Γεωργιανή πρωτεύουσα.

Θα λέγαμε ότι σε επίπεδο Ηπείρου καθυστερήσαμε αν αναλογιστούμε ότι διεξάγονται Παγκόσμια Πρωταθλήματα από το 1999. Στους αγώνες η Κρήτη θα εκπροσωπηθεί με έναν αθλητή και μία αθλήτρια από τα σωματεία του Ελ. Βενιζέλου, του Σητειακού και του Αρκαδίου.

Το πρωτάθλημα αυτό που θα γίνει από 14 μέχρι 17 Ιουλίου θα δώσει την δυνατότητα στους αθλητές της κρίσιμης αθλητικά ηλικίας, να σημειώσουν αξιόλογες επιδόσεις και να αποκομίσουν εμπειρίες μεγάλων διοργανώσεων που θα τους είναι χρήσιμες για την συνέχεια της αθλητικής τους καριέρας.  

Θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν αλλά και να συνυπάρξουν με συνομηλίκους τους, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να παλέψουν και να γευτούν την νίκη.

Διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, όπως δηλώνουν οι διοργανωτές, πρόκειται να είναι το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -18 ετών στο οποίο οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες θα συναντήσουν πολλές προκλήσεις σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο και για πολλούς πρωτόγνωρες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής πρόκειται να πάρουν μέρος συνολικά 1.200 αθλητές και αθλήτριες από 51 χώρες της Ευρώπης και πάνω από 300 συνοδοί.

Παρούσα η Κρήτη

Τριπλή λοιπόν εκπροσώπηση για την Κρήτη με τον Ξενικάκη και τις Κασσωτάκη και Συνολάκη.  

Ο Χαρίδημος Ξενικάκης στου Σητειακού θα αγωνιστεί στα 800μ. Είναι ο δεύτερος εκπρόσωπος της ομάδας στα 800μ. Μετά από έντονο συναγωνισμό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Τρίκαλα με τον άλλο αθλητή της αποστολής στο αγώνισμα των 800μ κατάφερε να τερματίσει σε 1:52.55 που τον έφερε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.Ο Ξενιδάκης γεννήθηκε το 2000  ενώ προπονητής του είναι ο Μιχάλης Γωνιωτάκης.

Στην Τυφλίδα θα βρεθεί και η Μυρτώ Κασσωτάκη του  Ελευθέριου Βενιζέλου στο Αλμα επί κοντώ.Είναι η δεύτερη Ελληνίδα της αποστολής στο αγώνισμα. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 3.90μ το οποίο πέτυχε στη Χαλκίδα στους αγώνες «Βραϊμάκεια» στις 4 Ιουνίου 914η επίδοση στην Ευρώπη). Γεννημένη στις 26 Νοεμβρίου 1999 έχει ύψος 1.66μ και βάρος 49 κιλά. Προπονητής της ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου.  

Παρούσα θα είναι και η Ζαφειρία Συνολάκη  του Αρκαδίου και θα αγωνιστεί στο Έπταθλο.Ήταν το πρόσωπο του φετινού πρωταθλήματος της κατηγορίας της που έγινε στα Τρίκαλα στις 25 και 26 Ιουνίου. Πραγματοποίησε μια εκπληκτική παρουσία πετυχαίνοντας 2 πανελλήνια ρεκόρ. Το ένα στα 100μ εμπόδια με 13.85 και το άλλο στο έπταθλο συγκεντρώνοντας 5.199 βαθμούς (25η επίδοση στην Ευρώπη). Έχει γεννηθεί στις 8 Μαρτίου 1999 και γυμνάζεται με τον Παναγιώτη Ασλανίδη.

Της Μαρίας Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News