Αθλητισμός

Νέο αθλητικό νομοσχέδιο καταθέτει ο Κοντονής

Νέο αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει 166 άρθρα (σύνολο 70.478 λέξεις) θα καταθέσει ο Σταύρος Κοντονής, ώστε να εκσυγχρονίσει το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και διέπει τον ελληνικό αθλητισμό.

Το σχέδιο νόμου έχει σταλεί στις ομοσπονδίες σύμφωνα με τη «Live Sport», πριν καν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ενώ την Τετάρτη ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα παραστεί στην έκτακτη Ολομέλεια της ΕΟΕ ώστε να ακούσει και τα όσα έχουν να πουν οι παράγοντες της.

Μέσω του νομοσχεδίου αναμένεται να μπουν στο περιθώριο οι παράγοντες του ποδοσφαίρου που κάνουν… παρέλαση στην Ευελπίδων και ενώ η ΕΠΟ δεν τους στέκεται εμπόδιο, παρά την εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και έχουν σχέση με τα κωλύματα των παραγόντων αθλητικών σωματείων, τις Ενώσεις και τις Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες. Αν ψηφιστεί πριν την έναρξη της Super League τότε θα τεθούν εκτός ποδοσφαίρου και όσοι παράγοντες έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για το «Koriopolis» και τα πρόσωπα στα οποία έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος στο πλαίσιο ποινικής προδικασίας.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, όπως οι Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος και αν η διάταξη επεκταθεί και στις ΠΑΕ θα υπάρξει θέμα και για τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επιπλέον, αναμένονται αντιδράσεις και λόγω του άρθρου 25 του νομοσχεδίου, καθώς στόχος του κυρίου Κοντονή είναι να τεθούν εκτός των ομοσπονδιών παράγοντες που βρίσκονται στο τιμόνι τους 15 με 20 χρόνια. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ακόμη, θέλει να βάλει στοπ στον δανεισμό παικτών, λόγω και των πολλών πάρε-δώσε που γίνεται τα τελευταία χρόνια και παράλληλα σχεδιάζει την οργάνωση των επαγγελματικών κατηγοριών. Πρόθεση του είναι να έχουν τη δυνατότητα οι ΠΑΕ της Super League να δημιουργήσουν «ομάδες Β» που θα μπορούν να αγωνιστούν μέχρι την Football League.

Πηγή: http:// www.sport-fm.gr>>>

Σχόλια