default-image

Ποινή στον Ρόσμπεργκ, μείωσε κι άλλο ο Χάμιλτον

Αθλητισμός
Ποινή στον Ρόσμπεργκ, μείωσε κι άλλο ο Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ τιμωρήθηκε με ποινή δέκα δευτερολέπτων στην κατάταξη λόγω παράνομης επικοινωνίας με την ομάδα του κι έτσι έπεσε τρίτος στο Σίλβερστοουν, με τον Χάμιλτον να πλησιάζει στο -1.

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με αφαίρεση δέκα δευτερολέπτων στην τελική κατάταξη του Grand Prix του Σίλβερστοουν τον Νίκο Ρόσμπεργκ κρίνοντας πως υπήρξε παράβαση στη συνομιλία του με την ομάδα της Mercedes λίγο πριν τον τερματισμό.

Ο Γερμανός πιλότος ενημέρωσε μέσω team radio για πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων και του δόθηκε η οδηγία να μη χρησιμοποιήσει την έβδομη ταχύτητα πηγαίνοντας απευθείας στην όγδοη, κάτι που παραβαίνει τον κανονισμό που αναφέρει πως «… κάθε πιλότος θα πρέπει να οδηγεί το μονοθέσιό του χωρίς βοήθεια».

Η υπερασπιστική γραμμή της Mercedes προσπάθησε να αποφύγει την τιμωρία «πατώντας» στο εδάφιο που επιτρέπει τέτοια επικοινωνία όταν υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με το μονοθέσιο, ωστόσο οι αγωνοδίκες δεν πείστηκαν.

Θεωρώντας, δε, πως έτσι ο Ρόσμπεργκ εξασφάλισε πλεονέκτημα στο να κρατήσει πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν και να τερματίσει δεύτερος, επέβαλαν ποινή που φέρνει τον Γερμανό πιλότο τρίτο. Παράλληλα, μετά τη νίκη του Λιούις Χάμιλτον και την τρίτη θέση του Ρόσμπεργκ, ο Βρετανός έχει πλησιάσει σε απόσταση ενός βαθμού τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Βαθμολογία πιλότων

1 Ρόσμπεργκ 171

2 Χάμιλτον 168

3 Ραϊκόνεν 106

4 Ρικιάρντο 100

5 Φέτελ 98

6 Φερστάπεν 90

7 Μπότας 54

8 Πέρες 47

9 Μάσα 38

10 Γκροζάν 28

11 Χούλκενμπεργκ 26

11 Σάινθ 26

13 Κβίατ 23

14 Αλόνσο 18

15 Μπάτον 13

16 Μάγκνουσεν 6

17 Βερλάιν 1

17 Βαντούρνε 1

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News