default-image

Έσπασαν καρδιές στο Τορίνο και η Κροατία πάει Ρίο!

Μπάσκετ
Έσπασαν καρδιές στο Τορίνο και η Κροατία πάει Ρίο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Ιταλία υπέστη… κάζο σε ένα ματς-θρίλερ στο Τορίνο και η Κροατία πανηγύρισε την πανάξια πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, επικρατώντας στην παράταση 84-78 (κ.α. 70-70).

Μία ημέρα μετά τη νίκη της επί της Εθνικής Ελλάδας, η Κροατία έπαιξε στον τελικό μέσα στο σπίτι της Ιταλίας και με άριστη τακτική και τεράστια ψυχή έφυγε με μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, μια νίκη που την έστειλε στο Ρίο.

O Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς –που ήταν και πρώτος σκόρερ της Κροατίας με 26 πόντους- πήρε από το… χέρι την ομάδα του στο έξτρα πεντάλεπτο. Στους 21 πόντους σταμάτησε ο Σίμον, ο οποίος ήταν «φωτιά» στην περιφέρεια, ενώ κατάθεση… ψυχής έκανε και ο Ντάριο Σάριτς με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από το σύνολο του Μεσίνα, ο Μπελινέλι έκανε ό,τι μπορούσε –αλλά αστόχησε σε πολλά κρίσιμα σουτ- με 18 πόντους.

Σε άλλο τελικό Προολυμπιακού τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, η Σερβία έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, το οποίο συνέτριψε (108-77) για να πάρει το εισιτήριο για το Ρίο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News