default-image

Ήταν ένας Γάλλος, ένας Πορτογάλος και ένας Έλληνας!

Ποδόσφαιρο
Ήταν ένας Γάλλος, ένας Πορτογάλος και ένας Έλληνας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή κι αυτό το EURO μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…  Η διοργάνωση που μας κράτησε συντροφιά στα ζεστά βράδια του καλοκαιριού, μας αποχαιρετά με έναν όμορφο τελικό, με τους διοργανωτές Γάλλους απέναντι στους Πορτογάλους.

Είναι αλήθεια ότι πολλές ομάδες πήγαν να κάνουν το… μπαμ. Άλλες έφτασαν μέχρι τα μισά του δρόμου, άλλες όχι μόνο άγγιξαν αλλά και ξεπέρασαν τα όριά τους. Τελικά την κούπα θα την διεκδικήσουν δύο χώρες που εξ’ αρχής  έπαιζαν ψηλά στα φαβορί.  Η Γαλλία μέσα στην έδρα της είχε όλο το «πακέτο» για να σηκώσει την κούπα και να φωτιστεί και πάλι σε χρώματα… τρικολόρ το εθνικό σύμβολο του Παρισιού, ο Πύργος του Άιφελ. Μην ξεχνάμε ότι οι Γάλλοι έχουν στο ρόστερ τους και τα δύο νέα τεράστια αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τον Αντουάν Γκριεζμάν, τον οποίο δεν τον μάθαμε τώρα αλλά τον γνωρίζουμε καλά από την παρουσία του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία πήρε από το χεράκι και την οδήγησε στον τελικό του Champions League. Εκεί έχασε από την Ρεάλ του Ρονάλντο. Τώρα, αν πάλι χάσει από την ομάδα του Ρονάλντο ή θα είναι αυτός που θα χαμογελάσει, θα το μάθουμε αύριο το βράδυ. Κι ασφαλώς ο Πολ Πογκμπά, που σύντομα θα γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, εφόσον ισχύσουν τα 120 εκ. ευρώ που ετοιμάζεται να δώσει στην Γιουβέντους η Μάντσεστερ του Μουρίνιο για να τον κάνει δικό της.

Η Πορτογαλία έφτασε ως τον τελικό χωρίς να παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Αγχώδης πρόκριση από τον όμιλο, νίκη στην παράταση επί της Κροατίας, πρόκριση στα πέναλτι επί της Πολωνίας αλλά και δείγματα ομάδας για κούπα κόντρα στην Ουαλία. Έχοντας ξεπεράσει τα… υπαρξιακά του προβλήματα του Κριστιάνο, η Πορτογαλία είναι ομάδα που ξέρει τι ζητά στον αγωνιστικό χώρο. Άψογα στημένη από τον Φερνάντο Σάντος, χωρίς περιττά και ευφάνταστα πράγματα, είναι εδώ, έτοιμη και δυνατή να κατακτήσει την Ευρώπη. Και να ξορκίσει και το φάντασμα του 2004 που την κυνηγάει ακόμα.

Έτσι θα ζήσει την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του κι ο Φερνάντο. Ο άνθρωπος που πανηγύριζε την πρόκριση στον τελικό και δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους Έλληνες για την υποστήριξή τους. Πιο Έλληνας από πολλούς Έλληνες!

Του Μανόλη Βαρδαλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News