default-image

Στην τεχνική ηγεσία, η πρώτη "σταθερά" του νέου ΟΦΗ

Αθλητισμός
Στην τεχνική ηγεσία, η πρώτη "σταθερά" του νέου ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απόψεις μας για το πώς θα έβγαινε πολύ δυνατός ο ΟΦΗ στο νέο επαγγελματικό του ξεκίνημα έχουν διατυπωθεί ή εκφραστεί από άρθρα της «Ν.Κ.». Το θέμα μας όμως σε αυτό το κείμενο, δεν είναι αυτό. Είναι η τρέχουσα ροή, από την οποία περιμένουμε όλοι να αναδειχθεί η ομάδα που θα δώσει τη μάχη της επανόδου.

Έχοντας μια διαφορετική γνώμη για όσα συμβαίνουν στο φορέα που εκφράζει σε υψηλό επίπεδο τον παλμό του κρητικού ποδοσφαίρου, δε σημαίνει ότι μηδενίζεις προσπάθειες ή τους γυρίζεις την πλάτη. Ο ΟΦΗ κινείται ήδη μέσα από τις θεσμικές αποφάσεις του, που σηματοδότησαν την έναρξη της νέας ΠΑΕ, με πρόσωπα που τυγχάνουν, ως πρόσωπα, της εμπιστοσύνης του φίλαθλου κοινού. Παράγοντες που εργάζονται σκληρά, καθημερινά και αξιόπιστα και παράγοντες επίσης με επιρροή, που δεν είναι ορατοί στο προσκήνιο, αλλά εννοούνται.

Ο ΟΦΗ μπαίνει έτσι στις ράγες και είναι ευνόητο οι αναφορές να γίνονται για τα συγκεκριμένα βαγόνια του συρμού και όχι τα ιδεατά.

Έχοντας μπροστά ένα τόσο παράξενο ανταγωνιστικό πεδίο, όπως η Football League, o ΟΦΗ χρειάζεται την ενότητα σε όλους τους τομείς και πρόσωπα που θα τον εκπροσωπούν σε όλους τους χώρους και τα επίπεδα με ανάλογη δυναμική και αξιοπιστία. Αν χρειαστεί, θα γίνουμε συγκεκριμένοι σε άλλο άρθρο, με την πρώτη ευκαιρία.

Πέραν των αμιγώς διοικητικών ή «μετοχικών» ζητημάτων αναφοράς, η πρώτη επισήμανση που μπορεί να γίνει για την ομάδα της νέας περιόδου είναι οι ισχυρές επιλογές που υπάρχουν στην τεχνική ηγεσία. Με τον Νίκο Νιόπλια, το συνεργάτη του Θανάση Κολιτσιδάκη, τον Γιώργο Βλαστό, τον Σταύρο Λαμπράκη και άλλους συνεργάτες του επιτελείου δημιουργείται η πρώτη σταθερά που μπορεί να εγγυηθεί επιλογές ποδοσφαιριστών και σχέδια της ομάδας που θα είναι αξιόπιστα και ανταγωνιστικά για το στόχο του πρωταθλήματος.

Οι απαιτήσεις της προπονητικής ηγεσίας έχουν ειδικό βάρος στη φετινή προσπάθεια. Εκείνη απηχούν ουσιαστικά, αφού η διοίκηση κινείται μέσα από τις συνήθεις εναλλακτικές των προτάσεων να κλείνει, να φέρνει ή να αποχωρίζεται παίκτες. Ακόμη και το μπάτζετ που έχουν ως οροφή έχει τεθεί με την αποδοχή του προπονητή, που έχει μελετήσει τις ανάγκες σε βάθος σε σχέση με τον οραματισμό της νέας ομάδας και τις καταστάσεις ανταγωνισμού με τις άλλες.

Κινούνται μέσα απ' όσα έχουν προηγηθεί στις μεταξύ τους συσκέψεις. Εκείνοι που είναι μέσα ξέρουν πρώτα.

(Από την "Άποψη" της έντυπης έκδοσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News