Αθλητισμός

Επιστολή σωματείων της Α1 προς στην ΕΠΣΗ

Νέα συνάντηση των σωματείων της Α1 ΕΠΣΗ πραγματοποιήθηκε σήμερα και αποφασίστηκε να συνταχθεί μία επιστολή, στην οποία αναγράφονται οι προτάσεις για τις αλλαγές στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Την επιστολή έχουν υπογράψει επτά σωματεία (Αλμυρός, Ζαρός, Ηρόδοτος, Ρωμανός, Γόρτυς, Αθλόπολις, ΟΦΑ) αλλά αναμένεται μέχρι αύριο να υπάρξουν κι άλλες υπογραφές. Η επιστολή των σωματείων αναφέρει τα εξής:

1. Επιθυμούμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα υπάρχει ένας ενιαίος όμιλος και θα παίζουν όλοι με όλους.

2. Η αλλαγή αυτή να γίνει σταδιακά σε δύο έτη και όχι αμέσως με αποτέλεσμα να μην πέσουν έξι με επτά ομάδες από την πρώτη χρονιά, αλλά τέσσερις ομάδες τη χρονιά, εωσότου γίνουν οι ομάδες 16.

3. Τη φετινή σεζόν ο πρωταθλητής θα ανέβει χωρίς play-off και από του χρόνου θα ισχύσει ο,τι και τρία χρόνια πιο πριν (διαφορά πρώτος με δεύτερο στους πέντε πόντους κ.τ.λ.)

4. Επιθυμία όλων των ομάδων είναι να βρεθεί η λύση των 18 ομάδων στην Α Κατηγορία θεωρώντας οτι είναι ένας αριθμός που το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο μπορεί να κρατήσει, αλλά και ημερολογιακά λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στο νησί μας.

5. Περιμένουμε την όποια τροποποίηση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και την απόφαση-οδηγία της Ομοσπονδίας προκειμένου να επωφεληθούμε της όποιας κατάστασης σε περίπτωση που γίνει ο όμιλος Κρήτης και μπορούμε έτσι να κρατήσουμε περισσότερες ομάδες αφενός στον όμιλο και να υποβιβάσουμε λιγότερες.

6. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο μας κ.Νίκο Τζώρτζογλου για τη στήριξη του και τη συμβουλευτική βοήθεια του.

Σχόλια