default-image

Ισόπαλος με Οσμάνλισπορ ο Παναθηναϊκός

Αθλητισμός
Ισόπαλος με Οσμάνλισπορ ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βελτιωμένος σε σχέση με τα  δυο πρώτα φιλικά εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του παιχνίδι στην Ολλανδία κόντρα στην Οσμάνλισπορ παρά το ισόπαλο 1-1 με τους Τούρκους.

Το τριφύλλι αντιμετώπισε μια ομάδα που ήταν αρκετά πιο δυνατή σε σχέση με τους δυο πρώτους αντιπάλους του και φυσικά πιο έτοιμη από τους πράσινους καθώς είναι πιο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας.

Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με το 4-2-3-1 που δουλεύει τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιώντας στο αρχικό σχήμα τους Ιμπάρμπο, Ιβανόφ, Χουλτ και Λεντέσμα και αφήνοντας στον πάγκο τους Μπεργκ, Λέτο και τον νεοαποκτηθέντα Ρουίς.

Ο Ιταλός παρέταξε το τριφύλλι με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ και η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Μέστο, Χουλτ, Ιβανόφ και Κουτρουμπή με τον Έλληνα άσο να παίζει για πρώτη φορά ως στόπερ στην φετινή προετοιμασία.

Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Λεντέσμα, Ζέμα με τον Αργεντινό να έχει πιο αμυντικό ρόλο σε σχέση με τον Πορτογάλο που έπαιζε τρία-τέσσερα μέτρα πιο μπροστά. Στην τριάδα των επιθετικών χαφ ο Ιμπάμρπο ξεκίνησε δεξιά ο Μπουμάλ στα αριστερά και στο κέντρο ο Βιγιαφάνιες. Στην κορυφή της επίθεσης από τη στιγμή που Μπεργκ και Λέτο ήταν στον πάγκο, έπαιξε ο Κλωναρίδης.

Ο Παναθηναϊκός στο πιο δυνατό του έως τώρα τεστ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, πρόσεχε την αμυντική του διάταξη και δεν άφησε τον αντίπαλο του να απειλήσει στα πρώτα λεπτά όπως έγινε στα προηγούμενα δυο ματς. Σε αντίθεση όμως με τα δυο πρώτα φιλικά οι πράσινοι τουλάχιστον στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν μπορούσαν να απειλήσουν επιθετικά.

Το τριφύλλι ανέβασε την απόδοση του μετά το 25λεπτο και είχε ένα πολύ καλό τέταρτο απειλώντας την αντίπαλη άμυνα σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Η πρώτη ήταν στο 27' ο Λεντέσμα εκτέλεσε από πλάγια θέση ο Κουτρουμπής έκανε την πρώτη κεφαλιά, αλλά ο Βρσάγεβιτς πρόλαβε να κόψει πριν ο Ιβάνοφ σκοράρει από κοντά.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε όμορφα με τον Χουλτ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να κάνει την πάσα προς τον Κλωναρίδη ο οποίος ανενόχλητος σούταρε στην κίνηση αλλά ήταν αρκετά άστοχος. Η καλύτερη στιγμή του τριφυλλιού στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 32' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λεντέσμα από τα αριστερά η άμυνα των Τούρκων αρχικά απομάκρυνε με την μπάλα να φτάνει στον Μπουμάλ που σούταρε απευθείας αναγκάζοντας τον γκολκίπερ της Οσμάνλισπορ να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο καθώς μέχρι την λήξη του 45λεπτου το τριφύλλι ούτε απείλησε αλλά ούτε και απειλήθηκε δείχνοντας πολύ καλή συνοχή και αμυντική λειτουργία με τους πράσινους να κρατούν τις θέσεις τους και να μην αφήνουν διαδρόμους στους Τούρκους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο (85' Μαρινάκης), Κουτρουμπής (85' Ρέις), Ιβάνοφ, Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα (51' Λουντ), Μπουμάλ (66' Λέτο), Βιγιαφάνιες (61' Βλαχοδήμος), Κλωναρίδης (46' Αμπέντ), Ιμπάρμπο (66' Μπεργκ)

ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ: Καρσεμάσκας, Τζουρουξού, Βρσάεβιτς, Προχάτσκα, Λαουάλ, Μπαγίρ, Γουεμπό, Ν' Ντιαγέ (44' Τσαγκιράν), Μπακντεμίρ, Ντελάρτζ (72' Σιλάζ Κουρτ), Ουμάρ (78' Ντιαμπατέ).

Πηγή: <<<http:// www.sport24.gr>>>

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News