default-image

Η Πορτογαλία του Σάντος στον τελικό!

Ποδόσφαιρο
Η Πορτογαλία του Σάντος στον τελικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος επικράτησε απόψε στη Λιόν με 2-0 της Ουαλίας και προκρίθηκε στον τελικό του EURO 2016, περιμένοντας αύριο να μάθει τον αντίπαλό της από τον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης ανάμεσα στην Γερμανία και την διοργανώτρια Γαλλία.

Το α' ημίχρονο κύλησε χωρίς γκολ, με τις δύο ομάδες πάντως να δημιουργούν κάποιες αξιόλογες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στην επανάληψη όμως η Πορτογαλία φρόντισε να πετύχει τον… απόλυτο αιφνιδιασμό και με δύο γρήγορα γκολ, ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση στον τελικό, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, όταν είχε αντιμετωπίσει την Ελλάδα και είχε ηττηθεί στην έδρα της.

Το σκορ για την Πορτογαλία άνοιξε στο 50' με κεφαλιά-κανονιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά από σέντρα του Γκερέιρο και με αυτό το γκολ ο αρχηγός της Πορτογαλίας έγραψε ιστορία, αφού έπιασε τον Πλατινί με εννέα γκολ στην πρώτη θέση των σκόρερ σε EURO. Γρήγορα ήρθε και το 2-0 στο 53', με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει το σουτ και ο Νάνι έβαλε την προβολή, στέλνοντας για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα των Ουαλών.

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα (79' Μουτίνιο), Ρενάτο Σάντσες (74' Αντρέ Γκόμες), Νάνι (87' Κουαρέσμα), K. Ρονάλντο.

Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς (66' Τζ. Γουίλιαμς), Α. Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ (58' Βόουκς), Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού (63' Τσερτς).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News