Αθλητισμός

Δουλουφάκης: "Μην επαναλάβουμε το λάθος του 1979"

«Μην επαναλάβουμε το λάθος του 1979», διαμηνύει με εμφαντικό τόνο ο ιστορικός ιδρυτής της ΠΑΕ ΟΦΗ Νίκος Δουλουφάκης, με αφορμή τις εξελίξεις στην ίδρυση της ΠΑΕ 1925.

«Συμφωνώ σε όσα επισημαίνετε στην αρθρογραφία σας, για το μικρό ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που ορίστηκε στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη», δήλωσε χθες στη "Νέα Κρήτη", έχοντας τη δική του εμπειρία από την εποχή που μπήκαν στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. Το μήνυμά του είναι συνταρακτικό!

«Τιμώ την προσπάθεια των ανθρώπων που ηγούνται στον ΟΦΗ, αλλά δε θα ήθελα να επαναληφθεί το κολοσσιαίο λάθος που έγινε επί εποχής μου, το 1979, που το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό. Όταν γινόταν ο νόμος για τις ΠΑΕ, τότε μου ζήτησε τον ΟΦΗ ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. Μου είπε: "Φτιάξε ένα καταστατικό, άφησε το μετοχικό κεφάλαιο ανοικτό και έλα να το κουβεντιάσουμε". Εγώ - και κακώς εκ των υστέρων - το πέρασα από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου αποφασίσαμε να μη δοθεί ο ΟΦΗ σε κεφαλαιούχο, αλλά να οριστούν όροι για εταιρεία λαϊκής βάσης, επειδή τότε ήταν η μόδα των "Μινωικών Γραμμών". Έτσι απαντήσαμε αρνητικά στον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη. Μετά από αυτό, μέσα σε πέντε μέρες, ο κ. Βαρδής αγόρασε τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Διαφορετικά θα είχε μόνο τον ΟΦΗ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...».

Ο Νίκος Δουλουφάκης τόνισε ακόμη ότι είχαν ορίσει τότε στον ΟΦΗ αρχικό μετοχικό κεφάλαιο το ποσό των 12 εκατομμυρίων δραχμών και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης τού είχε σχολιάσει ότι με «αυτά τα μικροποσά δεν μπορείς να κάνεις την ομάδα μεγάλη...». Για τον ιστορικό ιδρυτή-πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ, το συμπέρασμα αυτό του μένει ως πικρή διαπίστωση όλα αυτά τα χρόνια: «Χάσαμε έναν μεγάλο επενδυτή. Τόσο απλά! Είναι σταθερό το πιστεύω μου ότι τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν οι μεγάλοι επενδυτές. Στον ΟΦΗ, χωρίς τα χρέη, η προοπτική είναι πάντα ανοικτή και δε χρειάζεται να την περιορίζουμε. Με στενοχωρεί η πιθανότητα επανάληψης ενός λάθους, όπως εκείνου του 1979...».

Σχόλια