Αθλητισμός

Νέο κάλεσμα της ΕΠΣΗ για συνάντηση στο Ηράκλειο

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου κάνει νέο κάλεσμα στους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου για συνάντηση στο Ηράκλειο με στόχο λύση κοινής αποδοχής...

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

"Η ΕΠΣΗ θεωρώντας ότι είναι ιστορικά η κατάλληλη στιγμή, κάνει για μια ακόμα φορά κάλεσμα σε όλους αυτούς που μπορούν να δώσουν ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν να δώσουν μια λύση στο τέλμα και στην αναξιοπιστία που έχει περιέλθει σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια για μια λύση ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ από όλους αυτούς τους φορείς που μπορούν να αλλάξουν τις τύχες του αγαπημένου μας αθλήματος.

Από αυτή τη νέα προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κάνεις. Από την μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ένωση που αυτή τη στιγμή μαραζώνουν οικονομικά και από την πρωταθλήτρια ομάδα της Superleague μέχρι το μικρότερο ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό σωματείο της χαμηλότερης τοπικής κατηγορίας.

Παραμερίζοντας τις θεμιτές αλλά και τις όποιες προσωπικές διαφορές που μπορεί να έχουν οι ιδιοκτήτες ΠΑΕ, προσκαλούμε  στο Ηράκλειο της Κρήτης σε μια συνάντηση κορυφής τις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ της Ελλάδας να στείλουν εκπροσώπους τους και πιο συγκεκριμένα, στις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, τον πρόεδρο της Superleague που θα αντιπροσωπεύσει τις υπόλοιπες ομάδες της μεγαλύτερης κατηγορίας της χώρας και σε   εκπροσώπους όλων των τάσεων από το σύνολο των ποδοσφαιρικών ενώσεων της χώρας (αφού όσο και αν δε θέλουμε να το θυμόμαστε, αυτοί είναι οι εκλέκτορες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, άρα έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης εκλογής της ηγεσίας για το αύριο του ποδοσφαίρου).

Η συνάντηση θα έχει συναινετικό χαρακτήρα, με γνώμονα ότι ίσως η μόνη ελπίδα για το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η εξεύρεση λύσεων ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ με την προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων. Το αποτέλεσμα αυτής δεν δεσμεύει κανένα και οι αποφάσεις και τα συμπεράσματά της θα έχουν συμβουλευτικό και μόνο χαρακτήρα στα θεσμικά εκείνα όργανα που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

Σίγουρα μια τέτοια κίνηση μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα ώστε να βρούμε κοινές λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν τις ΠΑΕ, τις Ενώσεις, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και κυρίως τον Έλληνα φίλαθλο (διαιτησία, βια, αυτοδιοίκητο, οικονομική ενίσχυση σωματείων κ.α.).

Ευελπιστούμε η πρωτοβουλία μας, αυτή τη φορά, να τύχει θετικότερης ανταπόκρισης από μέρους σας αφήνοντας τις όποιες διαφορές κατά μέρος. Η φυσική παρουσία σας ή η εκπροσώπηση σας, σε όσο το δυνατόν υψηλότερο ιεραρχικό επίπεδο, θα συμβάλει στο να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να προσφέρουμε στους Έλληνες φιλάθλους, που περιμένουν, ένα αξιόπιστο ποδόσφαιρο σε υγιείς βάσεις και με ελπιδοφόρο μέλλον και να τους επιστρέψουμε πίσω τα ποδοσφαιρικά Σαββατοκύριακα τους.

Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε τη συμμετοχή σας στη συνάντηση αυτή".

Σχόλια