Αθλητισμός

Στον ΟΦΗ... υπερασπίστηκαν το λάθος για το μετοχικό κεφάλαιο

Χθες η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" δημοσίευσε ένα άρθρο προβληματισμού για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ, με το οποίο είχε επισημάνει ότι είναι μεγάλο λάθος ο ορισμός του μετοχικού κεφαλαίου σε 300.000 ευρώ, που είναι ελάχιστο για την προοπτική που πρέπει να έχει ένας μεγάλος ΟΦΗ. Περιείχε επιχειρήματα με καλοπροαίρετο τρόπο, που, αντί να προβληματίσουν θετικά κάποιους, τους έκαναν να θυμηθούν τις παλιές κακές τακτικές, που οδήγησαν τον ΟΦΗ στη διάλυση και τον εξευτελισμό.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ευθύνονται για τις παλιές δραματικές εξελίξεις και το χειρότερο είναι ότι εφαρμόζουν ακριβώς τις ίδιες τακτικές και μεθόδους που οδήγησαν στην καταστροφή.

Χθες, ο κ. Φωτάκης, ένας από τους υπεύθυνους της τότε εποχής (δικηγόρος και εκπρόσωπος του ΟΦΗ), με όσο μερίδιο ευθύνης του αναλογεί, με δηλώσεις του, που άμεσα αναρτήθηκαν στο site του ΟΦΗ, προσπάθησε να απαντήσει ουσιαστικά σε όσα αναφέρονται στο χθεσινό δημοσίευμα.

Είναι προφανές ότι κάποιοι εξυπηρετούνται από τις δηλώσεις του, εκείνος ο οποίος όμως δεν ωφελείται, αλλά κατάφωρα βλάπτεται, είναι ο νέος ΟΦΗ. Γι' αυτό και η άμεση φιλοξενία των δηλώσεών του στο επίσημο site του ΟΦΗ.

Να θυμίσουμε όμως ότι αυτή η τακτική δε διαφέρει και πολύ από τα παλιά καμώματα και την παλιά νοοτροπία, που διέλυσε τον ΟΦΗ. Δηλαδή, αντί να προβληματίζονται θετικά και να αντιμετωπίζουν το όποιο θέμα μπαίνει στο τραπέζι ή δημοσιοποιείται με θάρρος και περίσκεψη, αναλώνονται να απαντούν μέσω επίσημης ιστοσελίδας με εκπροσώπους κ.λπ.

Και όπως είπαμε, τα παθήματα δεν τους έγιναν μαθήματα. Αυτό φαίνεται καθαρά από τις αοριστολογίες και αιτιολογίες του δικηγόρου, που έχει ζήσει πολλά δεινά εξαιτίας του ΟΦΗ, και ο οποίος, αντί να ασχολείται με νομικά θέματα, μπαίνει στα υπαρξιακά επιχειρηματικά και οικονομικά θέματα, που θα σημαδέψουν τον ΟΦΗ για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Φωτάκης λέει ευθαρσώς... ότι οι 300 χιλ. ευρώ που θα βάλουν οι μέτοχοι, τους οποίους προφανώς ο ίδιος γνωρίζει και δικαιολογεί (εμείς οι άλλοι δεν τους γνωρίζουμε ακόμη, αφού η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει), είναι το σωστό ποσό και δίνει ασφάλεια, και ότι «οι διοικούντες ήθελαν 500 χιλ., αλλά καλά είναι και τα 300 χιλ., αφού και ο Κούγιας τόσα έβαλε στη Λάρισα».

Επίσης, λέει ότι τα 2/3 του συμβουλίου μπορούν να αυξήσουν το κεφάλαιο, αλλά αργότερα!!! Έλεος, κύριε Φωτάκη..!

Τι όμως να πει κανείς για τις θέσεις ενός ανθρώπου που πραγματικά έχει παλέψει και έχει δει από κοντά όλη την παλιά κατάντια και ντροπή του τότε ΟΦΗ. Έχει δει τόσα πολλά από παλιά, που μάλλον δε θέλει να δει την "ταμπακέρα", που φωνάζει από πολύ-πολύ μακριά..!

Πρόσκαιρα κάποιοι, όπως και πέρυσι στην αρχή, θα ευτυχούν, αλλά όταν θα έρθουν τα ζόρια (όπως πέρυσι, στη μέση της περιόδου!!) και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις με άλλες ομάδες, τότε θα ψάχνουν μέρος να κρυφτούν από την οργή ή την αδιαφορία των φιλάθλων της πόλης μας, και όχι μόνο.

Εμείς είπαμε δημοσίως και με θάρρος τις σκέψεις και τις απόψεις μας, ως οφείλαμε. Εδώ τελειώνει και ο δικός μας προβληματισμός, και στο εξής μόνο γεγονότα και κρίσεις επ' αυτών θα δημοσιεύουμε. Διάθεση αντιπαράθεσης δεν είχαμε, ούτε έχουμε και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Τέλος με αυτά. Ευχόμαστε όμως να μην υπενθυμίσουμε ποτέ το χθεσινό μας δημοσίευμα στους κυρίους Φωτάκη, Δανδάλη, Τσαμπουράκη και λοιπούς...

Οι δηλώσεις Φωτάκη

Οι δηλώσεις του κ. Φωτάκη στην ιστοσελίδα του ΟΦΗ έχουν ως εξής: «Η επιλογή να καθοριστεί το πρώτο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 στις 300 χιλ. ευρώ είναι σωστή και δίνει ασφάλεια στις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, για την ίδρυση της ανώνυμης εταιρείας».

«Εμείς ακολουθούμε τις διατάξεις του νόμου για να ιδρύσουμε τη νέα ΠΑΕ, καθώς έχουμε ήδη καταθέσει την περαίωση της εκκαθάρισης της παλιάς ΠΑΕ. Το ένα βήμα ακολουθεί το άλλο. Όλα γίνονται μεθοδευμένα και στοχευμένα. Θέλουμε να προλάβουμε τις προθεσμίες και να είναι όλα εντάξει», προσθέτει. Και συνεχίζει: «Για το μετοχικό κεφάλαιο, ο νόμος βάζει ένα κατώτατο μετοχικό κεφάλαιο 300 χιλ. ευρώ».

Σχόλια