default-image

Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση σήμερα στη Σούπερ Λίγκα

Ποδόσφαιρο
Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση σήμερα στη Σούπερ Λίγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H NOVA ζητάει πρωτάθλημα με 14 ή και 12 ομάδες την περίοδο 2017-18 αλλά η Super League δεν έχει αποφασίσει ακόμη και ούτε θα το κάνει στο σημερινό (14:00) διοικητικό συμβούλιο όπου στην ατζέντα μεταξύ άλλων είναι «θέματα συνεργασίας με τη Forthnet» και «Θέμα μελέτης περί ανταγωνιστικότητας Πρωταθλήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που θα αποφασιστεί θα είναι ποια εταιρία θα αναλάβει την πρόταση για την μελέτη της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος που θα περιλαμβάνει ενδεχομένως και play offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή όπως επίσης ζητάει το συνδρομητικό εκτός από την μείωση των ομάδων, ώστε να συζητηθεί σε διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει το επόμενο 10ήμερο.

Η Super League άλλωστε, έχει δεσμευτεί ότι θα στείλει την προκήρυξη του πρωταθλήματος (συνεπώς και πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στο τέλος της περιόδου) στην ΕΠΟ μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Το χρονοδιάγραμμα πάντως, είναι άγνωστο αν θα τηρηθεί καθώς οι ομάδες δεν φαίνεται να συμφωνούν με την μείωση οπότε οι επαφές ίσως τραβήξουν χρονικά. Σήμερα πάντως, αναμένεται να δείξουν τις προθέσεις τους.

 Από την άλλη, η NOVA δηλώνει αποφασισμένη ακόμη και να παρακρατήσει από το τηλεοπτικό συμβόλαιο το 1.2 εκατ. ευρώ που είναι η ρήτρα για την αλλαγή του προγράμματος των play offs στο πρωτάθλημα που τελείωσε ή και να μειώσει το ποσό που έχει συμφωνηθεί (περί τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως) αν η αναδιάρθρωση δεν περάσει. Να σημειωθεί τέλος, ότι το προσχέδιο της προκήρυξης που έχει σταλεί στις ομάδες δεν υπάρχει καμία από τις προτάσεις της NOVA.

Η κλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί πιθανότατα την Δευτέρα 18 Ιουλίου και στην συνέχεια ο συνεταιρισμός θα μπει σε... προεκλογική περίοδο αφού θα εκλέξει νέο πρόεδρο καθώς η θητεία του Γιώργου Μποροβήλου έχει λήξει από τις 30 Ιουνίου αλλά και εκτελεστικό διευθυντή που θα «τρέχει» τα θέματα της Λίγκας.

Πηγή: <<<http://www.Sport24.gr >>>

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News