default-image

Κουβανοί βολεϊμπολίστες κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό

Σπορ
Κουβανοί βολεϊμπολίστες κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο mvp του περσινού πρωταθλήματος Ρολάντο Σεπέδα αλλά και ο νέος πασαδόρος του ΠΑΟΚ Μανζάνο Κάλβο κινδυνεύουν με φυλάκιση μέχρι και δέκα χρόνια αν αποδειχτεί ομαδικός βιασμός της νεαρής Φιλανδής.

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τη σύλληψη των διεθνών Κουβανών αθλητών στη Φινλανδία μετά από καταγγελία νεαρής Φινλανδής πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Μετά τη σύλληψη των τεσσάρων Κουβανών το Σάββατο (μεταξύ των οποίων και ο πασαδόρος Κάλβο που έχει κλείσει στον ΠΑΟΚ), το σοκ ήταν μεγαλύτερο χθες καθώς συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις αθλητές της εθνικής ομάδας της Κούβας, μεταξύ των οποίων και ο MVP του πρωταθλήματος 2015-16 και πρώην διαγώνιος του ΠΑΟΚ, Ρολάντο Σεπέδα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, νεαρή Φινλανδή κατήγγειλε πως μετά από διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο που βρίσκεται στο υπόγειο του ξενοδοχείου γνωρίστηκε με έναν Κουβανό αθλητή, αλλά όπως καταγγέλλει βιάστηκε ομαδικά από τον ίδιο και συμπαίκτες του, τους οποίους μάλιστα αναγνώρισε η ίδια. Συναγερμός έχει σημάνει και στην κουβανική κυβέρνηση, η οποία μέσω της διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Φινλανδία χειρίζεται την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες θα περάσουν από δίκη το πρωί της Δευτέρας και, σύμφωνα με νομικούς, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης στη Φινλανδία από ένα έως δέκα χρόνια, εάν αποδειχτούν οι ισχυρισμοί της κοπέλας, η οποία μάλιστα πέρασε αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με φινλανδικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές από την κουβανική αποστολή, όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση θα αποκλειστούν και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και σε κάθε περίπτωση δεν θα αναχωρήσουν σήμερα με την υπόλοιπη αποστολή από το Τάμπερε για την Αβάνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, καμία εμπλοκή δεν φαίνεται να έχουν ο Χιμένες, ο Λιβάν Οσόρια Ροντρίγκες που έχει κλείσει ο Ολυμπιακός αλλά και ο Μελγκαρέχο με τον Αλμπο του Παναθηναϊκού, ωστόσο ο Αλμπο μαζί με τον Σόουζα κλήθηκαν στην αστυνομία και λογοδότησαν γιατί, ενώ γνώριζαν το θέμα, δεν το κατήγγειλαν. Οι βασικοί κατηγορούμενοι είναι οι Σεπέδα, Αμπραχάν, Οριάρτε και Κάλβο, οι οποίοι απουσίασαν και από τον τελευταίο αγώνα της Κούβας επί της Πορτογαλίας, όπου τα «μαύρα διαμάντια» επικράτησαν 3-2 σετ.

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News