Αθλητισμός

Αντετοκούνμπο: Θέλω να παίζω γι' αυτή την ομάδα

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ μπαίνει από αύριο στη μάχη του Προολυμπιακού διεκδικώντας ένα εισιτήριο για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Η αποστολή της δε θα είναι εύκολη, ωστόσο, στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπάρχει αισιοδοξία.

Για το όνειρό του να μπαίνει με την Ελληνική σημαία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο μίλησε ο Γιάννης Ανετοκούνμπο, ο οποίος αποτελεί το μεγάλο όπλο της Εθνικής μας σε αυτή την προσπάθεια πρόκρισης.

«Δεν κρύβω ότι αυτό που σκέφτομαι είναι η στιγμή που η ελληνική σημαία θα μπει στο στάδιο του Ρίο, όμως προτιμώ να είμαι συγκρατημένος και να κοιτάζω, όπως όλα τα παιδιά, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας», δηλώνει στη Real News.

Αναφερόμενος στον τρόπο που έπεισε τους Μπακς να τον αφήσουν να αγωνιστεί στην Εθνική είπε: «Ήθελα πολύ να είμαι στην Εθνική, το λέω και το πιστεύω με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να παίζω γι' αυτή την ομάδα και γνώριζα ότι θα βοηθούσα με τη συμμετοχή μου, κάτι που το είπα στους ιδιοκτήτες των Μιλγουόκι Μπακς και εκείνοι έδειξαν κατανόηση. Τους είπα πόσο σημαντικό κομμάτι είναι για μένα η Εθνική και πόσο καθοριστικό θα είναι για την ομάδα να παίξω στο τουρνουά, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πολλές και σημαντικές απουσίες».

Όσο για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική για να φτάσει στο στόχο της; «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή και να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες ως ομάδα και παρότι δεν θα είναι εύκολο, νομίζω ότι είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε. Είναι αλήθεια πως θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο με την Εθνική και γι' αυτό άλλωστε παίζω, επειδή ακριβώς πιστεύω στη δύναμη και την αξία της».

Σχόλια