default-image

Απίστευτη ήττα για Τζόκοβιτς

Σπορ
Απίστευτη ήττα για Τζόκοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mοιάζει απίστευτο κι όμως είναι αληθινό, ο Νο 1 στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς ηττήθηκε  στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον από τον Σαμ Κουέρι με 7-6 (6), 6-1, 3-6, 7-6(5).

Ο περσινός κάτοχος του θεσμού αποχαιρέτησε το αγγλικό όπεν στο τρίτο γύρο, γνωρίζοντας την ήττα έπειτα από ώρες και 57 λεπτά. Ο Αμερικανός έκανε εκπληκτικό παιχνίδι το δις κάτοχο του θεσμού τα τελευταία χρόνια εκτός συνέχειας.

Ο Κουέρι σημειώνοντας 31 άσους πέτυχε αναμφισβήτητα την σημαντικότερη νίκη της καριέρας του. Ο Τζόκοβιτς που ηττήθηκε για πρώτη φορά σε γκραν σλαμ από το Ρολάν Γκαρός του 2015, δεν θα έχει την ευκαιρία φέτος να κάνει το calendar slam, δηλαδή να κατακτήσει και τα τέσσερα γκραν σλαμ σε μία χρονιά.

Ταυτόχρονα ήταν η πρώτη ήττα του Σέρβου την πρώτη εβδομάδα γκραν σλαμ τα τελευταία 7 χρόνια. Τελευταία φορά είχε ηττηθεί στον τρίτο γύρο  του Ρολάν Γκαρός το 2009 από τον Κολσράιμπερ.

«Είναι εκπληκτικό, ειδικά το να πετυχαίνεις κάτι τέτοιο στο Γουίμπλεντον», δήλωσε ο 28χρονος, Νο 28 στο ταμπλό Κουέρι και συμπλήρωσε: «Είμαι εκστατικός, τόσο χαρούμενος... Έπαιξα τα break points τόσο καλά τα break points και κάθε φορά που εκείνος είχε break points ήμουν ικανός να απαντήσω με ένα μεγάλο σερβίς. Όταν βρήκε έξω πήρε τα πρώτα γκέιμς, ευτυχώς για εμένα είχαμε μία ακόμη διακοπή λόγω της βροχής  και  μπόρεσα να ανασυνταχθώ. Κοιτώ ένα γύρω κάθε φορά. Δεν είμαι καν σίγουρος για τον ποιον θα αντιμετωπίσω στον επόμενο γύρω».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News