default-image

Το μεγάλο «αντίο» του Γκιγκς στη Γιουνάιτεντ

Ποδόσφαιρο
Το μεγάλο «αντίο» του Γκιγκς στη Γιουνάιτεντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 29 ολόκληρα χρόνια ο Ράιαν Γκιγκς αλλάζει ποδοσφαιρική στέγη αφήνοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να ακολουθήσει το δρόμο του προπονητή.

Με γραπτή του δήλωση ο Γκιγκς αποχαιρέτησε τους φιλάθλους της Γιουνάιτεντ, έκανε ειδική αναφορά στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον Λουίς φαν Χάλλα, αλλά και στο νέο προπονητή της ομάδας Ζοζέ Μουρίνιο.

Αναλυτικά, η δήλωση του 42χρονου Ουαλού:

«Είναι μία τεράστια απόφαση για μένα να φύγω από αυτό το σύλλογο που ήταν η ζωή μου από τα 14 χρόνια μου. Δεν είναι μία απόφαση που πήρα χωρίς σκέψη. Παρόλα αυτά το τάιμινγκ φαντάζει σωστό και παρότι δεν έχω άμεσα πλάνα για να μπω στην προπονητική, αυτό είναι το μέρος που θέλω να βρίσκομαι.

Ήμουν εξαιρετικά τυχερός που είχα δύο σπουδαίους προπονητικούς μέντορες. Πρώτα τον Σερ Άλεξ, με τον οποίο πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, δουλεύοντας μαζί του και μαθαίνοντας από αυτόν και για τον οποίο πιστεύω πως παραμένει ο μεγαλύτερος προπονητής και πρόσφατα με τον Λουίς Φαν Χάαλ, για τον οποίο μιλάει από μόνο του το βιογραφικό του. Ήταν ανεκτίμητη η γνώση που πήρα από αυτούς.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να λέω "αντίο" μετά από 29 χρόνια. Αγάπησα κάθε λεπτό ως παίκτης και ως προπονητής και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα μου λείπει να περπατώ στο Old Trafford. Είναι καιρός όμως για ένα νέο κεφάλαιο και μία νέα πρόκληση. Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον.

Θέλω να συγχαρώ τον Ζοζέ Μουρίνιο για την πρόσληψή του από έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Σε αυτό το υψηλό επίπεδο υπάρχουν ελάχιστοι προπονητές που είναι γεννημένοι νικητές και ο Ζοζέ είναι χωρίς αμφισβήτηση ένας από αυτούς. Ξέρω ότι οι οπαδοί θα τον καλωσορίσουν".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News