default-image

Αποφασίστηκε η ίδρυση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925

Αθλητισμός
Αποφασίστηκε η ίδρυση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική χαρακτηρίστηκε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και όχι άδικα, καθώς η ίδρυση της ΠΑΕ καταγράφεται στις σελίδες της νέας εποχής.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Γιάννης Δανδάλης πρότεινε για πρόεδρο της συνέλευσης τον Κώστα Ρεπανάκη και γραμματέα τον Δημήτρη Καρβούνη, εισήγηση που εγκρίθηκε από το σώμα. Ο δικηγόρος Μανόλης Φωτάκης που ήρθε από την Αθήνα, ενημέρωσε για την εκκαθάριση και τα βήματα που πρέπει να γίνουν από δω και στο εξής.

Στα βασικά θέματα της γενικής συνέλευσης πάρθηκαν αποφάσεις, μετά από διαλογική συζήτηση και συγκεκριμένες προτάσεις από τους παρόντες.

Καταρχάς, με ομόφωνη απόφαση του σώματος, και αφού υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία, ομόφωνα αποφασίστηκε η ίδρυση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας. Έπειτα τέθηκε το θέμα της επωνυμίας, όπου οι εισηγήσεις ήταν τρεις. ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΕ ΟΦΗ 2016 και ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, που ήταν η τελική επιλογή, και για ιστορικούς λόγους με την ίδρυση του σωματείου.

Το μετοχικό κεφάλαιο ήταν το επόμενο ζήτημα στην ατζέντα, όπου αρχικά προτάθηκε το αρχικό να είναι στις 500 χιλιάδες ευρώ, όμως κατόπιν συζήτησης ορίστηκε το μίνιμουμ δηλαδή 300 χιλιάδες ευρώ, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες. Όπως επισημάνθηκε οι προθεσμίες είναι αρκετές πιεστικές και αφού γίνουν τα πρώτα βήματα, θα πρέπει σε 15 ημέρες να έχει καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο. Άλλωστε, η πρώτη πρόσκληση για την κατάθεση χρημάτων αφορά τα μέλη του ερασιτεχνικού σωματείου.

Τέλος, εκλέχθηκε προσωρινή επιτροπή που θα «τρέξει» όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ίδρυση της νέας ΠΑΕ. Αποτελείται από 7 μέλη και πρόκειται για τους Κώστα Ρεπανάκη, Αντίπα Σηφάκη, Παναγιώτη Αντωνακάκη, Ανδρέα Μανουσάκη, Νίκο Τσαμπουράκη, Δημήτρη Αποστολάκη και Γιώργο Λιονάκη. Κοντά τους θα είναι και οι δικηγόροι Μανόλης Φωτάκης και Ζαχαρίας Λυπαράκης για τα νομικά ζητήματα.

Τέλος, αποφασίστηκε η κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου να γίνει με 10 χιλιάδες μετοχές, ενώ η τιμή μετοχής ορίστηκε στα 30 ευρώ. Τέλος, η γενική συνέλευση αποφάσισε το μίνιμουμ αγοράς να είναι οι 100 μετοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News