Αθλητισμός

Πάνω στον "κορμό" μπορεί να χτιστεί ο νέος ΟΦΗ...

Οι ίδιες οι εποχές και ο χαρακτήρας που έχουν προσδώσει οι οικονομικές συνθήκες που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας απαιτούν σοβαρές κινήσεις και στο ποδόσφαιρο. Οι περίοδοι που τα χρήματα πήγαιναν κι έρχονταν με περισσή ευκολία δεν μπορούν να συνδυαστούν σε αυτό το περιβάλλον που ζούμε.

Αν συμβεί αυτό, χωρίς να υπάρχουν αντικρίσματα κάλυψης, το μέλλον έχει αυξημένες πιθανότητες να γίνει αβέβαιο. Τα γράφουμε αυτά, καθώς παρατηρούμε τις κινήσεις που γίνονται στη δημιουργία της πρώτης επαγγελματικής ομάδας του ΟΦΗ στη νέα εποχή της ΠΑΕ, που καλείται να κινήσει το δικό της τροχό από σήμερα.

Βλέπουμε, έτσι, χονδρικά-χονδρικά ότι οι παράγοντες που έχουν συνδεθεί με την επανεκκίνηση του ΟΦΗ λειτουργούν με πολύ προσεκτικό τρόπο πάνω σε σχεδιαγράμματα, που έχουν να κάνουν με ονόματα ποδοσφαιριστών και με νούμερα ποσών μέσα από ένα επεξεργασμένο πλάνο σχεδιασμού από την τεχνική ηγεσία. Στον ΟΦΗ δεν υπάρχει αυτός ο ένας που, θέλοντας να συνδυάσει την επιχειρηματική του προβολή ή ακόμη και την προσωπική του φιλοδοξία, μπορεί να εγγυάται το όποιο άνοιγμα μέσα από την τσέπη του.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μαζευτεί όλοι μαζί για να συμπληρώσουν ένα μίνιμουμ κεφάλαιο, που θα αποτελεί τη μετοχική σύνθεση της νέας ΠΑΕ, προσδοκώντας και στις εισπράξεις που μπορεί να ελκύσει η ίδια η ομάδα από το φίλαθλο κοινό της. Εισιτήρια, διαρκείας, χορηγίες, τηλεοπτικά και άλλα γνωστά έσοδα. Η συνταγή τού να πορεύεσαι βάσει των δυνατοτήτων σου κάνοντας όταν χρειαστεί και μια ελεγχόμενη υπέρβαση μοιάζει να εκτελείται στην περίπτωση αυτή.

Στο πρώτο στάδιο της αναδιοργάνωσης του ΟΦΗ σε επαγγελματικά πρότυπα, εκείνο που παρατηρείται είναι η ορθή διαχείριση του κορμού της ομάδας από την περυσινή σεζόν. Οι ποδοσφαιρικοί ειδήμονες στον ΟΦΗ ξέρουν πολύ καλά ότι αυτή είναι η βάση και ότι δεν είναι ποδοσφαιρικά λογικό να αποδομήσεις συθέμελα μια ομάδα που σου έκανε το πρώτο βήμα ανόδου και να φτιάξεις μια καινούργια από την αρχή.

Πρώτα λοιπόν ο κορμός και μετά οι επιλογές εκείνες που θα ψηλώνουν το οικοδόμημα. Με ιδιαίτερη την προσήλωση για την ύπαρξη θετικής ατμόσφαιρας στα αποδυτήρια που έχει αποδείξει την επίδρασή της στην αγωνιστική εικόνα. Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα για έναν γνώστη του ποδοσφαίρου. Η αναμονή των τελικών επιλογών θα μπορεί να δείξει και το εφικτό του στόχου. Θέλει όμως ως τότε και υπομονή...

Σχόλια