default-image

Η FIBA ζητάει την αποβολή της (μπασκετικής) ΑΕΚ

Μπάσκετ
Η FIBA ζητάει την αποβολή της (μπασκετικής) ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος για την ΑΕΚ: Η FIBA με επιστολή της κάλεσε την ΕΟΚ να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις, δηλαδή την αποβολή από τις εγχώριες διοργανώσεις, μετά την απόφαση της «Ένωσης» να αγωνιστεί στο μη αναγνωρισμένο από τη διεθνή ομοσπονδία Eurocup κι όχι στο FIBA Champions League.

Η FIBA καλεί την ΕΟΚ να ενημερώσει μέχρι τις 4 Ιουλίου για τις κινήσεις της όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Υπενθυμίζεται πως αρκετές ομοσπονδίες έχουν υποχρεωθεί να κινήσουν τις διαδικασίες αποβολής των ομάδων που επέλεξαν να αγωνιστούν στο Eurocup.

Την ίδια ώρα, η Ευρωλίγκα (υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται το Eurocup) έχει καταστήσει σαφές πως θα υπερασπιστεί με όλες τις δυνάμεις και όλα τα ένδικα μέσα το δικαίωμα των ομάδων να παίζουν στις διοργανώσεις που επιλέγουν οι ίδιες. Ήδη υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη μεταξύ Ευρωλίγκας και FIBA για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ΕΟΚ έχει ήδη κοινοποιήσει την επιστολή στη ΓΓΑ και την ΚΑΕ ΑΕΚ.

H ανακοίνωση της ΕΟΚ

Η FIBA δια του εκτελεστικού διευθυντή της στην Ευρώπη, Καμίλ Νόβακ, απέστειλε στην ελληνική ομοσπονδία την ακόλουθη επιστολή, με αφορμή την ανακοίνωση από την Ευρωλίγκα των ομάδων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup, και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται από την Ελλάδα και η ΑΕΚ.

«Αγαπητέ κ. πρόεδρε,

Η αναφορά γίνεται σε σχέση με τις επιστολές της FIBA Ευρώπης στην ομοσπονδία σας από τις 17 και 30 Μαρτίου 2016. Παρά τις ενάντιες στον ανταγωνισμό πρακτικές της ECA και τις δικές σας επιστολές από τις 20, 21, 27 Απριλίου και 10 Μαϊου 2016, η ECA ανακοίνωσε ότι το εξής σωματείο από τη χώρα σας, θα συμμετάσχει στο Eurocup 2016-17: ΑΕΚ.

Με γνώση του παραπάνω, η ομοσπονδία σας καλείται να πληροφορήσει τη FIBA Ευρώπης, σύμφωνα και με τις επιστολές σας από τις 20,21,27 Απριλίου και 10 Μαϊου 2016, μέχρι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου για τα επείγοντα βήματα που έχετε μέχρι τώρα κάνει και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Καμίλ Νόβακ,

Εκτελεστικός Διευθυντής Ευρώπης»

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News