default-image

Χωρίς Σλούκα η Εθνική στο Παραολυμπιακό

Μπάσκετ
Χωρίς Σλούκα η Εθνική στο Παραολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κώστας Σλούκας δε θα πάει με την Εθνική στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο.

Ο 25χρονος γκαρντ δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πέλμα, όπως φάνηκε και από την τελευταία μαγνητική τομογραφία που έκανε.

Έτσι παρά τη μεγάλη του προσπάθεια (έκανε διπλές θεραπείες καθημερινά), αλλά και τη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη να τον περιμένει όσο ήταν δυνατό, αποφασίστηκε να τεθεί οριστικά εκτός πλάνων για την ελληνική ομάδα. Ο παίκτης είχε την ελπίδα να προλάβει να βοηθήσει έστω και στα δύο τελευταία ματς της διοργάνωσης, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός λαμβάνοντας υπόψη το ρίσκο για υποτροπή, αλλά και την ανετοιμότητα του Σλούκα πήρε την απόφαση να πορευτεί χωρίς τον άσο της Φενέρμπαχτσε.

Πάντως η τελική δωδεκάδα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, κάτι που αναμένεται πιθανότατα μέσα στη μέρα, με την Εθνική να έχει στο πρόγραμμα δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

Εξάλλου, πριν τη σημερινή πρωινή προπόνηση, υποβλήθηκαν σε έλεγχο αντιντόπινγκ οι Γιάννης Μπουρούσης, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Στράτος Περπέρογλου οι οποίοι απουσίαζαν όταν είχε διενεργηθεί ο σχετικός έλεγχος στην υπόλοιπη ομάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

Ο Κώστας Σλούκας τέθηκε εκτός Εθνικής ομάδας μετά από την τελική συζήτηση που είχε με τον Φώτη Κατσικάρη και την απόφαση που πήρε στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Σλούκας ενημέρωσε για την εξέλιξη της υγείας του σε ό,τι αφορά το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πέλμα του, ανέφερε ότι υπάρχει βελτίωση και ενδεχομένως να κατάφερνε μέχρι τα κρίσιμα παιχνίδια να είναι σε θέση να συμμετάσχει για κάποια λεπτά, χωρίς όμως αυτό να είναι το πιθανότερο και χωρίς να έχει κάνει προπονήσεις μέχρι τότε παρά μόνο θεραπείες. Από την ώρα, όμως, που αυτή η προοπτική δεν παρουσιάστηκε ως δεδομένη, ο Κατσικάρης έκρινε ότι δεν μπορούσε να πάρει τόσο μεγάλο ρίσκο για την ομάδα και να διατηρεί ένα καθεστώς αμφιβολίας ενώ θα έχουν αρχίσει οι επίσημες υποχρεώσεις, ευχαρίστησε τον Σλούκα για την προσπάθεια που κατέβαλε και τον ενημέρωσε ότι η ομάδα θα πορευτεί χωρίς αυτόν στη συνέχεια.

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News