Αθλητισμός

Να είσαι Μέσι και να κλαις, από χαστούκι...

Η αντίδραση του Μέσι από ένα ακόμη χαμένο κύπελλο με την Εθνική Αργεντινής, ειδικά από αυτό το επετειακό Copa America, έχει συγκλονίζει τους φίλους του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η επιβεβαίωση του «και οι άντρες κλαίνε» στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι έχει να κάνει με έναν άντρα ποδοσφαιριστή από άλλο πλανήτη, με βαθειά ευαισθησία που πονάει… όπως οι «κοινοί θνητοί». Πόσο ανεξήγητο;

Έκλαψε μαζί του όλη η Αργεντινή. Οι περισσότεροι ξέρουν ότι τα απανωτά χαστούκια της εθνικής τους ομάδας, έχουν να κάνουν και με την φαύλη Ποδοσφαιρική τους Ομοσπονδία, που είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα μέχρι τη FIFA και που αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες  για το ένα «χαστούκι» πίσω από το άλλο. Μια εθνική ομάδα που μπορεί να διαθέτει αστεράτους ποδοσφαιριστές, αλλά κάτι λείπει στην όλη της συγκρότηση.

Η απόφαση του σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να δηλώσει «δεν πάει άλλο, σταματάω από την εθνική μας ομάδα, δεν μου ταιριάζει», διαπέρασε τις ψυχές τους. Κι ίσως λένε η θυσία του Μέσι να προκαλέσει ραγδαίες αλλαγές σε αυτό το θέατρο του παρανόμου που παίζεται στην ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή της χώρας τους.

Η «κατάρα» των Αργεντινών της τελευταίες δεκαετίες αλλά και η αποτυχία του κορυφαίου σύγχρονου ποδοσφαιριστή, του Λιονέλ Μέσι, να οδηγήσει τη χώρα του σε ένα τίτλο, είναι το θέμα που έχει κυριαρχήσει.

Το επετειακό Κόπα Αμέρικα δεν αποτέλεσε το τέλος των 23 ετών ξηρασίας από τους τίτλους για την Αργεντινή, που ζει ένα επαναλαμβανόμενο εφιάλτη. Για τον αστέρα της Μπαρτσελόνα, αυτός ήταν ο τέταρτος χαμένος τελικός (Κόπα Αμέρικα 2007, 2015, 2016 και το Μουντιάλ 2014).

Σχόλια