default-image

Φιλικό -έκπληξη στον Μιχ. Δασκαλάκη από τα κορίτσια της ΓΕΗ

Μπάσκετ
Φιλικό -έκπληξη στον Μιχ. Δασκαλάκη από τα κορίτσια της ΓΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στιγμές που κάθε προπονητής θα ήθελε να ζήσει στην καριέρα του χάρισαν στον Μιχάλη Δασκαλάκη οι πρώην αθλήτριές του στη ΓΕΗ. Την ιδέα έριξε στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες η Έφη Ζερβάκη και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα βρήκε ανταπόκριση από δεκάδες πρώην αθλήτριες του κ. Δασκαλάκη, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια απέχει από κάθε δραστηριότητα του μπάσκετ.

Τα κορίτσια, λοιπόν, δημιούργησαν μια κλειστή ομάδα στο facebook, οργανώθηκαν, έκαναν και μερικές προπονήσεις και οργάνωσαν για χθες ένα φιλικό αφιερωμένο στον Μιχάλη Δασκαλάκη, που έφτασε στο Λίντο ανυποψίαστος και μετά από ολόκληρο σενάριο που έστησε ο Νίκος Τούλης...

Λίγα λεπτά μετά τις 7 πέρασε την πόρτα του Λίντο τέσσερα χρόνια ακριβώς από την τελευταία φορά που είχε βρεθεί ξανά στο ίδιο γήπεδο. Οι πρώην αθλήτριές του, φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε «Μιχάλης Δασκαλάκης, ο κόουτς της καρδιάς μας», τον περίμεναν στο κέντρο του γηπέδου και τον αποθέωσαν, αφήνοντάς τον άφωνο, καθώς δεν είχε υποψιαστεί το παραμικρό. Οι αγκαλιές, οι ασπασμοί και το σύνθημα «Δασκαλάκης-Δασκαλάκης» κυριάρχησαν για αρκετά λεπτά, ενώ, παρά τη συγκίνησή του, το τιμώμενο πρόσωπο δεν έχασε το χιούμορ του λέγοντας «είστε πάρα πολλές, πώς θα επιλέξω τώρα την αρχική πεντάδα;».

Η Αγγελική Φραγκάκη ανέλαβε να εξηγήσει μέσω μικροφώνου τους λόγους που πραγματοποιήθηκε το χθεσινό φιλικό, για να ακολουθήσει η... δράση. Αθλήτριες όλων των ηλικιών μπήκαν στο παρκέ για να τιμήσουν τον πρώην προπονητή τους και αρκετές εξ αυτών έδειξαν ότι κατέχουν ακόμα το άθλημα. Ανάμεσά τους και η Φρόσω Βαγγέ, που άφησε την άρση βαρών για χάρη του πρώτου προπονητή της. Τα κορίτσια μοιράστηκαν σε δύο ομάδες, με τον Αλέξη Χριστοδούλου να κάθεται στον ένα πάγκο και τον Γιώργο Μαματζάκη στον άλλο. Τα πειράγματα δεν έλειψαν, όπως και οι ανταλλαγές παικτριών (κάποιες έφυγαν κρυφά από την κίτρινη ομάδα και πήγαν στη μαύρη), ενώ υπήρχε και μασκότ, το ρόλο της οποίας ανέλαβε η Μαρία Δακανάλη.

Στο ημίχρονο μίλησαν για το τιμώμενο πρόσωπο η πρώην αθλήτριά του Έρη Αποστολή και ο Νίκος Τούλης, ενώ τα κορίτσια τίμησαν τη σύζυγο του κ. Δασκαλάκη, Ρένα, για την υπομονή που έκανε όσο ήταν προπονητής (την ανθοδέσμη πήρε η κόρη τους Ερασμία), ενώ παραδόθηκε αναμνηστικό αγαλματίδιο στον ίδιο, το οποίο πέρασε από τα χέρια όλων των κοριτσιών πριν φτάσει στα χέρια του.

Φανερά συγκινημένος, ο κ. Δασκαλάκης δήλωσε ότι δεν το περίμενε, ενώ στάθηκε στις απουσίες της Στέλλας Πασπαλάκη και του Νίκου Καρέλλη, που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή. Το «παρών» συνολικά έδωσαν 37 αθλήτριες και ήρθαν απ' όλη την Ελλάδα, ακόμα και το εξωτερικό.

Διαιτητές Ράλλης, Σκανδαλάκης.

Τα δεκάλεπτα: 13-8, 22-12 (ημίχ.), 32-25, 40-39.

ΓΕΗ ΚΙΤΡΙΝΕΣ (Α. Χριστοδούλου): Ζερβάκη 4, Παπαδάκη, Φραγκάκη 2, Μαυρογιάννη 9, Μπάκιντα 4, Χλαμπάνη, Βασιλάκη 10, Καρέλλη 4, Ψυλλάκη, Μανωλαράκη, Γιαλούση 2, Βρακά 5.

ΓΕΗ ΜΑΥΡΕΣ (Γ. Μαματζάκης): Αποστολάκη 2, Γαλυφιανάκη 2, Νισταζάκη 8, Σαρηγεωργίου 4, Αλογδιανάκη, Χανιωτάκη 7, Ρινακάκη, Καλαϊτζάκη, Μαλαγαρδή 2, Ιορδανίδου 6, Τερζάκη 8, Κατσούλη.

Της Νίκης Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News