default-image

Περίπατος Γερμανίας, 3-0 την Σλοβακία!

Ποδόσφαιρο
Περίπατος Γερμανίας, 3-0 την Σλοβακία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την πιο πειστική της εμφάνιση στο EURO 2016, η Γερμανία επικράτησε με 3-0 της Σλοβακίας στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι και προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στους "8" της διοργάνωσης. Στα προημιτελικά οι Γερμανοί θα βρουν μπροστά τους ένα υψηλό εμπόδιο, καθώς διασταυρώνονται με το νικητή του ζευγαριού Ιταλίας-Ισπανίας.

Το παιχνίδι ήταν απόλυτη κυριαρχία για τα πάντσερ, που πέρα από τα τρία γκολ, είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να αυξήσουν περισσότερο το δείκτη του σκορ, ενώ από την άλλη η Σλοβακία ήταν σκιά του καλού της εαυτού και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να μπει στο πνεύμα του αγώνα.

Στο 8' έγινε το 1-0. Ο Κρόος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Σκρίνιαρ απέκρουσε με κεφαλιά, αλλά ο Μπόατενγκ ήταν στην κατάλληλη θέσης έξω από τη μεγάλη περιοχή και με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 13' δόθηκε σωστά πέναλτι για σπρώξιμο του Σκρτελ πάνω στον Γκόμεζ, με τον Εζίλ πάντως να μη βρίσκει δίχτυα από τα 11 βήματα, καθώς ο Κόζατσικ απέκρουσε τη μπάλα.

Πριν κλείσει το α' ημίχρονο η Γερμανία κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη-πρόκριση. Στο 43' ο Ντράξλερ έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκόμεζ, με τον υψηλόσωμο Γερμανό επιθετικό να κάνει το 2-0.

Στο 63' ήρθε και το 3-0 με «κεραυνό» του Ντράξλερ, που έβαλε την υπογραφή του στην επικράτηση της ομάδας του.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μπόατενγκ (72' Χέβεντες), Χούμελς, Έκτορ, Εζίλ, Κεντίρα (76' Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Ντράξλερ (72' Ποντόλσκι), Κίμιχ, Γκόμεζ, Μίλερ.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κόζατσικ, Σκρτελ, Πέκαρικ, Ντούριτσα, Γκιομπέρ (84' Σάλατα), Σκρίνιαρ, Χάμσικ, Κούτσκα, Χροσόφσκι, Ντούρις (64' Σέστακ), Βάις (46' Γκρέγκους).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News