Αθλητισμός

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Τσουρουνάκης του ΝΟΧανίων

Την πρώτη θέση στα 400μ. επιφάνειας κατέκτησε ο Αντώνης Τσουρουνάκης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύβμησης.

Ο 28χρονος αθλητής πραγματοποίησε μία εκπληκτική κούρσα με χρόνο 2.58.12, και κατάφερε να κερδίσει την 1η θέση και να στεφθεί έτσι πρωταθλητής κόσμου!

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τον Τσουρουνάκη και τον προπονητή του Ηλία Καλαμαρίδη και βέβαια το Τμήμα της Τεχνικής Κολύμβησης του ΝΟΧ.

Ο Τσουρουνάκης είχε ένα εκπληκτικό τελείωμα στον τελικό κι ενώ "μπήκε" με τον 6ο καλύτερο χρόνο στον προκριματικό κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση με χρόνο 2.58.12, αφήνοντας στη 2η θέση τον Ρώσο Εβγένι Σμιρνόφ με 2.58.65 ενώ στην 3η ήρθε ο Λουκάς Καρετζόπουλος με 2.59.29.

 «Είμαι τόσα χρόνια στο χώρο, αλλά αντιμετωπίζαμε συνεχώς προβλήματα. Φέτος μπήκαμε νωρίς για προετοιμασία στην 50άρα πισίνα, κάναμε σωστή προετοιμασία και ουσιαστικά πετύχαμε αυτό που έκαναν οι άλλοι που έπαιρναν τα χρυσά. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με αυτήν την επιτυχία. Έκανα και ατομικό ρεκόρ, στα 28 μου χρόνια. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσω την καριέρα μου. Το έχω αποφασίσει.

Ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στηρίζει, τον προπονητή μου Ηλία Καλαμαρίδη, τον διατροφολόγο μου και όλους όσοι πίστεψαν σε μένα. Επόμενος στόχος το 200άρι και ό,τι καλύτερο κι εκεί. Μεγάλη σημασία ότι έγινε στη χώρα μας, αλλά κι ότι έρχεται σε αυτή τη στιγμή. Δείτε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα παρότι το παγκόσμιο ρεκόρ είναι ένα δευτερόλεπτο και κάτι μακριά», δήλωσε μετά την επιτυχία του ο Χανιώτης Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Σχόλια