default-image

Και επισήμως στην Εσπανιόλ ο Ρομπέρτο

Ποδόσφαιρο
Και επισήμως στην Εσπανιόλ ο Ρομπέρτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρομπέρτο είναι και επίσημα παίκτης της Εσπανιόλ. Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού υπέγραψε για τρία χρόνια και οι "περίκος" τού έβαλαν ρήτρα αποδέσμευσης 14 εκατομμυρίων ευρώ. Οι "ερυθρόλευκοι" θα εισπράξουν 3 εκ. ευρώ για την πώληση, ενώ ο Ισπανός πορτέρο δήλωσε ότι "δεν θα μπορούσε να πει όχι σε αυτό το πρότζεκτ".

Ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον συμπατριώτη του, τον συνεχάρη για την μεταγραφή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην καινούργια του ομάδα. Από την μεριά του, ο Ρομπέρτο είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν του αρέσει να βάζει βραχυπρόθεσμους στόχους, αλλά πρόσθεσε ότι θα ήταν τεράστια επιτυχία αν η Εσπανιόλ καταφέρει μέσα στην επόμενη τριετία να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: "Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε. Προφανώς και δεν συζητάμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά θέλουμε να βάλουμε τον πήχη ψηλά. Θεωρώ ότι βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε επίπεδο αυτοπεποίθησης και προσωπικότητας. Πριν τρία χρόνια έφυγα από την Ισπανία και πλέον μετράω περισσότερα από 250 επίσημα παιχνίδια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για έναν τερματοφύλακα. Είμαι σε θέση να προσφέρω την εμπειρία μου, τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες στιγμές της ομάδας. Η καθημερινή δουλειά θα δείξει σε τί επίπεδο βρίσκομαι".

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα είναι αυτός η βασική επιλογή στο τέρμα αντί του 21χρονου Πάου Λόπεθ, ο Ρομπέρτο απάντησε: "Έχω προσωπική εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις, όταν ήμουν εγώ νεαρός και ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες είχε προτιμήσει τον Ντε Χέα. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι ενεργό μέλος του ρόστερ και να προσπαθείς να βελτιώνεσαι. Όλοι θέλουμε να παίξουμε, είναι φυσιολογικό. Αυτό που επιθυμώ είναι να προσφέρω στον σύλλογο που με εμπιστεύτηκε και να τον κάνω περήφανο για την επιλογή του να με αποκτήσει. Η προσφορά ενός παίκτη δεν πρέπει να περιορίζεται μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό".

Στην επίσημη παρουσίασή του, ο Ρομπέρτο πλαισιώθηκε από τον γενικό διευθυντή του συλλόγου, Ραμόν Ρόμπερτ και τον αθλητικό διευθυντή, Άνχελ Γκόμεθ. Ο πρώτος δήλωσε ότι "με αυτή τη μεταγραφή ξεκινάει το ποιοτικό άλμα στο καινούργιο μας πρότζεκτ", υπογραμμίζοντας ότι "θέλαμε έναν τερματοφύλακα με εμπειρία, προσωπικότητα, ηγετικό προφίλ και ικανότητες και ο Ρομπέρτο διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Με αυτόν και τον Πάου (Λόπεθ), η εστία μας είναι πανέτοιμη για την νέα σεζόν". Να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη μεταγραφική κίνηση της Εσπανιόλ φέτος το καλοκαίρι.

Πηγή: <<<http:// www.sport24.gr>>>

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News