default-image

Δείτε το Ολυμπιακό χωριό στο Ρίο (videos)

Αθλητισμός
Δείτε το Ολυμπιακό χωριό στο Ρίο (videos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων στο Ρίο και η οργανωτική επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες από το Ολυμπιακό χωριό που θα φιλοξενήσει χιλιάδες αθλητές- τριες από όλο τον κόσμο.

Το Ολυμπιακό χωρίο θα αποτελείται από 31 κτίρια με κάποια από αυτά να έχουν μέχρι και 17 ορόφους τα οποία συνολικά θα περιλαμβάνουν 3.604 δωμάτια στα οποία θα μείνουν 17.000 αθλήτές- τριες και αξιωματούχοι κατά τη  διάρκεια των αγώνων και 6.000 άτομα κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών αγώνων.

Στο Ολυμπιακό χωριό θα υπάρχουν  ακόμη: πλυσταριό, ανθοπωλείο, τράπεζα, ταχυδρομείο, περίπτερο εισιτηρίων, ακόμα και κομμωτήριο και σαλόνι ομορφιάς ενώ υπάρχει χώρος συνολικής έκτασης 1.800 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα μπορούν να γυμνάζονται οι αθλητές 24 ώρες το 24ωρο.

Ακόμη θα υπάρχει ειδικός χώρος όπου θα μπορούν να προσεύχονται οι αθλητές όλων των θρησκειών ενώ καθημερινά έχει προβλεφθεί να σερβίρονται πάνω από 60.000 γεύματα κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Όπως επίσης έγινε γνωστό από τους διοργανωτές, η Βραζιλιάνα πρώην μπασκετμπολίστρια και δις ολυμπιονίκης με την "Σελεσάο", Τζάνετ Αρκάιν (ασημένιο στην Ατλάντα το 1996 και χάλκινο στο Σίδνεϊ το 2000) θα είναι η "Δήμαρχος" του Χωριού.

"Για μένα, το να μου ανατεθεί αυτός ο ρόλος ισοδυναμεί με την κατάκτηση ενός μεταλλίου", δήλωσε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2004 με την εθνική Βραζιλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News