Αθλητισμός

2οι Πυργιώτιοι Αγώνες στο Τυμπάκι

Την Κυριακή 3 Ιουλίου δίνεται η εκκίνηση για τους 2ους Πυργιώτιους Αγώνες .

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου για δεύτερη χρονιά καλεί αθλητές , χομπίστες δρομείς και όλο τον κόσμο που αγαπά τη φύση και το περπάτημα, να δώσουν το παρόν στο αθλητικό γεγονός που τείνει να γίνει θεσμός για τη Μεσσαρά .

Όλοι οι δρομείς , τόσο των 13.5 χιλιομέτρων όσο και των 5 χιλιομέτρων καθώς και οι μικροί δρομείς του ενός χιλιομέτρου , καλούνται να βρίσκονται νωρίτερα από την ώρα εκκίνησης στην κεντρική πλατεία του Τυμπακίου .

Η διαδρομή των 13.5 και των 5 χιλιομέτρων περνά από την υπέροχη παραλία του Κόκκινου Πύργου , διατρέχει τα γραφικά χωριά της Μεσσαράς με θέα το Λιβυκό πέλαγος και βρίσκεται στη σκιά του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη .

Η διαδρομή που θα γίνει έχει ως εξής:

Αγώνας 5 Χιλιομέτρων: Τυμπάκι - Κόκκινος Πύργος - Τυμπάκι.

Αγώνας 13,5 Χιλιομέτρων: Τυμπάκι - Λαγολιό - Κλήμα -Τυμπάκι.

Ακολουθούν σημαντικές οδηγίες για όλους τους ενδιαφερόμενους:

1.    Διαδρομές: -Αγώνας 13.5 χιλιομέτρων σε μικτό "τεραιν" (άσφαλτο και χωματόδρομο) με 185 μέτρα υψομετρική διαφορά. Η διαδρομή απαιτεί ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και έχει όριο τερματισμού 2 ώρες και 30 λεπτά. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 6μμ από την κεντρική πλατεία Τυμπακίου.  

-Διαδρομή 5 χιλιομέτρων: μια εύκολη διαδρομή για αθλητές μικρότερων αποστάσεων αλλά και για αρχάριους και για αυτούς που θα ήθελαν απλά να περπατήσουν.

-Διαδρομή 1000 μέτρων για τους μικρούς μας φίλους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μαθητές δημοτικού. . Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 6:05μμ από την κεντρική πλατεία Τυμπακίου.  

3. Oι αγώνες των 13.5 και 5 χιλιομέτρων θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα παραλαμβάνουν το τσιπάκι και τον αριθμό τους την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία στην Κεντρική Πλατεία Τυμπακίου.

O αγώνας θα γίνει με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης και του Συλλόγου υγείας δρομέων Ρεθύμνου.

Σχόλια