Αθλητισμός

Υποδοχή με λουλούδια και δάκρυα για τα τρομερά κορίτσια! (photos)

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η υποδοχή που περίμενε την Ειρήνη Βασιλείου και την αδελφή της Άννα στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης"...

Η Ειρήνη που...σκέφτεται ήδη τη Βραζιλία, η Άννα που έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό και ονειρεύεται επίσης το Ρίο και ο πρωτεργάτης των επιτυχιών τους Άρης Βισκαδουράκης με χαμόγελα αλλά και δάκρυα συγκίνησης είδαν συγγενείς και φίλους να τους περιμένουν με μια μεγάλη αγκαλιά και λουλούδια...

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει συμβεί. Προσπαθώ να θυμηθώ την κούρσα μου και χαμογελάω… Με το που είδα το χρονόμετρο, τρελάθηκα. Άρχισα να ουρλιάζω… Τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα. Έβλεπα την οικογένεια μου να κλαίει… Ήταν απερίγραπτο», δήλωσε στο www.neakriti.gr  η Ειρήνη Βασιλείου που πιστεύει ότι και η Άννα μπορεί να είναι σε αυτή την Ολυμπιάδα. «Ευελπιστώ ότι και η Άννα σύντομα θα πιάσει το όριο. Σίγουρα μπορεί να το καταφέρει. Θέλω να πάμε μαζί στο Ρίο».

Η Άννα θυμάται τις στιγμές που η αδελφή της ολοκλήρωνε την κούρσα της και χαμογελάει από ικανοποίηση, προσπαθώντας να εξηγήσει τα πρώτα συναισθήματα: «Όταν είδα το χρονόμετρο άρχισα να ουρλιάζω. Τρελάθηκα από τη χαρά μου ενώ εγώ αγωνιζόμουν σε δύο λεπτά… Η επιτυχία της αυτή, μου έδωσε κίνητρο και τερματίζοντας είδα ότι έπιασα το όριο για τους Πανευρωπαϊκούς».

Όσο για το γεγονός ότι η πρόκληση του Ρίο είναι μπροστά και για την ίδια, λέει: «Δεν βάζω όρια. Ευελπιστώ όλα να πάνε καλά. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να είμαι με την αδελφή μου και να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα».

Βισκαδουράκης: «Γλίτωσα το εγκεφαλικό…»

Δεν μπορεί να πιστέψει το μέγεθος της επιτυχίας των κοριτσιών του ο προπονητής της ΓΕΗ Άρης Βισκαδουράκης, που με δάκρυα στα μάτια είναι απόλυτα ειλικρινής αφού όπως τόνισε δεν περίμενε ότι μετά από τόσα χρόνια προπονητικής παρουσίας θα πήγαινε αθλήτρια του σε Ολυμπιάδα.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα παρότι όταν τις είχα στο Γυμνάσιο με το να κάνουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, έλεγα ότι τα κορίτσια αυτά είναι για Ολυμπιάδα… Μετά την κούρσα της Ειρήνης ξεσπάσαμε σε κλάματα, το ίδιο και μετά την κούρσα της Άννας. Είπα ότι αφού γλύτωσα τώρα το εγκεφαλικό, δεν θα το πάθω ποτέ…».

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου, Γιώργος Μιμίκος

Σχόλια