default-image

Προκρίθηκαν... παρέα Γαλλία και Ελβετία (0-0)

Αθλητισμός
Προκρίθηκαν... παρέα Γαλλία και Ελβετία (0-0)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία και Ελβετία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στο Λιλ, έτσι οι "μπλε" κατέκτησαν την κορυφή και οι Ελβετοί προκρίθηκαν στους "16" του Euro μέσω της 2ης θέσης.

Πρωταγωνιστής στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του Λιλ ήταν ο Πολ Πογκμπά, καθώς στο 8' παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ (τελικά έδιωξε την μπάλα από την γαλλική περιοχή) και εν συνεχεία έχασε 3 σπουδαίες ευκαιρίες σε διάστημα μικρότερο των 6 λεπτών.

Ο άσος της Γιουβέντους στο 11' σούταρε για αποκρούσει ο Ζόμερ και η μπάλα να περάσει κόρνερ αφού χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι, στο 13' το σουτ του απέκρουσε ξανά ο Ζόμερ και στο 17' το νέο μακρινό του σουτ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Δεν έκανε καμία άλλη φάση στο πρώτο ημίχρονο η Γαλλία, ενώ η Ελβετία απείλησε μόνο μία φορά, με το άστοχο σουτ του Μεχμέντι στο 20'.

Ο Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ έπαιξε στην κορυφή της γαλλικής επίθεση αντί του Ολιβιέ Ζιρού και για πρώτη φορά έγινε απειλητικός στο 53', όταν ο Γιαν Ζόμερ απέκρουσε το πλασέ του.

Νέα απόκρουση έκανε ο τερματοφύλακας της Γκλάντμπαχ στο 57' σε σουτ του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος είχε κάνει εντυπωσιακά το "ένα-δύο" με τον Ζινιάκ, σε φάση που ξεκίνησε από προσπάθεια του Πογκμπά.

Ο Ντιμιτρί Παγέτ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 63' αντί του Κομάν και ο άσος της Γουέστ Χαμ στο 75' παραλίγο να σκοράρει, κάνοντας το πλασέ στην κίνηση μετά το γύρισμα του Μουσά Σισοκό, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι! Για τρίτη φορά στο ματς!

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκρανίτ Τζάκα, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί, Σατσίρι (79' Ζέλσον Φερνάντες), Μεχμέντι (86' Λανγκ), Εμπολό (74' Σεφέροβιτς).

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καμπάιγ, Μουσά Σισοκό, Πογκμπά, Κομάν (63' Παγέτ), Γκριεζμάν (77' Ματουιντί), Ζινιάκ.

Πηγή: www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News