default-image

Γαλλία-Ελβετία και Ρουμανία-Αλβανία στο πρόγραμμα

Ποδόσφαιρο
Γαλλία-Ελβετία και Ρουμανία-Αλβανία στο πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία υποδέχεται την Ελβετία (22:00) απόψε στο τελευταίο της παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του Eurο και οι διοργανωτές δίνουν πανηγυρικό χαρακτήρα...

Στη Λιλ, για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Α΄ ομίλου του EURO 2016 γίνεται ένα παιχνίδι που πολλοί θεωρούν... πως βολεύει η μοιρασιά! Με τους «τρικολόρ» να έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και τους αντιπάλους τους να βρίσκονται πολύ κοντά στο εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης μία ισοπαλία εξυπηρετεί αμφότερους, αφού διασφαλίζει στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ την πρώτη θέση και στους Ελβετούς τη δεύτερη, αλλά αυτό είναι μόνο θεωρητικό...

Οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης θα ψάξουν μία πιο πειστική εμφάνιση, μετά τις αγχωτικές νίκες επί της Ρουμανίας και της Αλβανίας και ο Ντεσάμπ είναι πολύ πιθανό να επαναφέρει στην ενδεκάδα τους Πογκμπά και Γκριζμάν. Αντίθετα, ο Γάλλος εκλέκτορας ίσως μπει στον... πειρασμό να προστατεύσει τους Ζιρού και Καντέ, οι οποίοι έχουν δεχθεί κίτρνη κάρτα και κινδυνεύουν να χάσουν το νοκ-άουτ ματς των «16». Σε αυτή την περίπτωση, αναμένεται να αντικατασταθούν από τους Ζινιάκ και Καμπάιγ αντίστοιχα.

Με απολογισμό τέσσερις βαθμούς στα δύο πρώτα ματς (νίκη 1-0 με Αλβανία, ισοπαλία 1-1 με Ρουμανία), η Ελβετία μπορεί να προκριθεί ακόμη και με ήττα, είτε ως δεύτερη (αν δεν νικήσουν οι Ρουμάνοι τους Αλβανούς), είτε ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων. Από την άλλη μεριά, μία νίκη θα φέρει την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς στην κορυφή του Α΄ ομίλου και θα της... ανοίξει την όρεξη για κάτι καλύτερο στη συνέχεια της διοργάνωσης. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπεχράμι, που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο.

Ρουμανία-Αλβανία (22:00)

Μετά από τις δύο ήττες που γνώρισε από Ελβετία και Γαλλία, παίζοντας σταθερά αμυντικά, η Αλβανία θα προσπαθήσει εναντίον της Ρουμανίας (22:00), στη Λιόν, να κατακτήσει τον πρώτο βαθμό ή βαθμούς της στην «παρθενική» παρουσία της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Για να τα καταφέρουν, πάντως, θα χρειαστεί να παίξουν αρκετά πιο επιθετικά, αφού τόσο εναντίον των Ελβετών (0-1) όσο και κατά των Γάλλων (0-2) δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις αντίπαλες εστίες. Για τους Ρουμάνους, από την άλλη, είναι παιχνίδι επιβίωσης, αφού μόνο με νίκη μπορούν να ελπίζουν σε πρόκριση, έχοντας χάσει 1-2 από τη Γαλλία και αποσπάσει ισοπαλία (1-1) από την Ελβετία.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε» (ως τρίτοι) δήλωσε στους δημοσιογράφους για την ομάδα του ο Ντε Μπιάζι. «Νομίζω ότι αν είμαστε σε θέση να πετύχουμε τα γκολ που δεν κατορθώσαμε να σημειώσουμε εναντίον της Ελβετίας και της Γαλλίας, θα μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις πόντους που μπορεί να μας πάνε στα νοκ άουτ παιχνίδια» πρόσθεσε ο 60χρονος Ιταλός τεχνικός των Αλβανών, που αναγνώρισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη για να αποφεύγει τα λάθη που κόστισαν έως τώρα δύο ήττες.

Από την πλευρά του ο Φλορίν Αντόνε, ο οποίος θα μπορούσε να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα της ομάδας του μετά την αντικατάσταση του Κλαούντιου Κεσέρου που πέρασε απαρατήρητος εναντίον της Ελβετίας, δήλωσε στη ρουμανική τηλεόραση Digi Sport πως «πρέπει να δείξουμε νοοτροπία νικητή εναντίον της Αλβανίας. Θα είναι όμως πολύ δύσκολο, επειδή η Αλβανία διαθέτει μια καλή ομάδα, που τρέχει πολύ και είναι πολύ επιθετική. Αλλά γνωρίζουμε ότι μια νίκη θα μπορούσε να μας στείλει στην επόμενη φάση και γι΄ αυτό θα δώσουμε το 100% της προσπάθειάς μας».

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News