Αθλητισμός

Χωρίς στήριξη δεν μπορεί να πάει στο Παγκόσμιο η Αλεξάκη

Η συμμετοχή της πρωταθλήτριας πάλης Αγγελικής Αλεξάκης στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης είναι εφικτή μόνο με την βοήθεια τοπικών φορέων και ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η αθλήτρια του Καλλέργειου Α.Ο., είναι τέσσερις φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδος και οι σπουδαίες, χρυσές νίκες εντός της χώρας  της δίνουν το δικαίωμα να συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως και μοναδικό εμπόδιο η κάλυψη των εξόδων, κάτι που στο παρελθόν κάλυπτε εξ' ολοκλήρου η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για τους αθλητές-τριες της Εθνικής Ομάδος.

 Φέτος όμως, όπως και τα τελευταία επτά χρόνια σηκώνει τα χέρια ψηλά και απλά προσπαθεί με αυστηρά κριτήρια να καλύψει τις άκρως απαραίτητες υποχρεώσεις της, επικαλούμενη την αδιαμφισβήτητα υπαρκτή οικονομική κρίση.

Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις αθλητών/τριων όπως αυτής της Αγγελικής Αλεξάκης, που είναι γενικώς παραδεκτό πως αξίζει και πρέπει να στηριχθεί οικονομικά, γιατί η πορεία της δείχνει πως στο άμεσο μέλλον θα φέρει διακρίσεις για την χώρα μας;

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής και προπονητής της Αγγελικής  Αλεξάκης, Παράσχος Δεσκουλίδης δηλώνει:

"Η Αγγελική είναι μία αθλήτρια πρότυπο για τους υπόλοιπους αθλητές. Ξεχωρίζει για τις επιδόσεις της τόσο στο άθλημα, όσο και στο σχολείο και η γενική συμπεριφορά της θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί παράδειγμα προς μίμηση από προπονητές και εκπαιδευτικούς προς αθλητές και μαθητές.

Πέρσι στερήθηκε το δικαίωμα της συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα λόγω κρίσης, φέτος όμως γίνεται μία προσπάθεια μέσω τοπικών φορέων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ώστε να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, γιατί είναι κρίμα να χάνονται τέτοια ταλέντα. Είναι κρίμα και για την ίδια την αθλήτρια, αλλά και για την ίδια την χώρα μας την Ελλάδα."

Της Μαρίας Πετρούτσου

Σχόλια