Αθλητισμός

Καλάθης: Μπορούμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς

Την αισιοδοξία του ότι η Εθνική ομάδα παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ της θα μπορέσει να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, εξέφρασε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο Νικ Καλάθης.

Πιο συγκεκριμένα ο διεθνής γκαρντ είπε:

«Είναι τιμή να αγωνίζεσαι για την Εθνική Ομάδα κάθε καλοκαίρι. Έχουμε ένα μεγάλο στόχο μπροστά μας φέτος το καλοκαίρι, έχουμε το Προολυμπιακό Τουρνουά και θέλουμε να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φέτος το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο για εμάς, αλλά έχουμε μια καλή ομάδα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και ελπίζω πως στο τέλος του Προολυμπιακού Τουρνουά θα λέμε πως πετύχαμε το στόχο μας».

Σχετικά με την ανανέωση της ομάδας και τα αρκετά νέα πρόσωπα είπε: «Ναι... Όντως... Λείπουν κάποιοι γνώριμοι παίκτες, αλλά υπάρχει μια νέα γενιά. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ξανά στην Εθνική Ανδρών σε επίσημα τουρνουά, κάποιοι ούτε καν σε φιλικούς αγώνες, οπότε έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, που φέρνουν ενέργεια που πιστεύω πως θα μας βοηθήσει. Θα έχουμε μια καλή ομάδα. Θα είναι διαφορετικά, αλλά μόλις αρχίσουμε να παίζουμε μαζί και να γνωριζόμαστε καλύτερα πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε πολύ καλά».

Αναφερόμενος στο φιλικό προετοιμασίας που θα δώσει η Εθνική με την Τουρκία στις 23/6 στα πλαίσια του τουρνουά «Ακρόπολις», υπογράμμισε: «Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, την Τουρκία που... ξέρει να παίζει. Έχουν κι αυτοί καλούς παίκτες και θα είναι ένας πολύ δυνατός αγώνας προετοιμασίας στο δρόμο μας για το Προολυμπιακό Τουρνουά».

Τέλος ο παίκτης του Παναθηναϊκού δήλωσε σχετικά με το αν πιστεύει πως μπορούν αυτός και οι συμπαίκτες του να είναι στο Ολυμπιακούς του Ρίο: «Πιστεύω πως ναι. Μόλις αρχίσαμε να παίζουμε όλοι μαζί και να γνωριζόμαστε αγωνιστικά. Θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Εννοείται πως σε τέτοια τουρνουά παίζει ρόλο και η τύχη, καθώς θα πρέπει να παίξουμε καλά συγκεκριμένες μέρες σε συγκεκριμένους αγώνες.»

Σχόλια