default-image

Ξεκινά η 2η αγωνιστική του Euro

Αθλητισμός
Ξεκινά η 2η αγωνιστική του Euro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των ομίλων περνά από σήμερα η διοργάνωση του EURO 2016 και πλέον θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν οι ομάδες που θα μπουν στα νοκ-άουτ της φάσης των «16» και οι άλλες που πρόωρα θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Θυμίζουμε ότι από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες στην βαθμολογία και οι τέσσερις καλύτερες που τερμάτισαν στην 3η θέση. Σήμερα θα γίνουν τα παιχνίδια του 1ου Ομίλου Ρουμανία-Ελβετία και Γαλλία-Αλβανία ενώ νωρίτερα (16:00) θα παίξουν για τον 2ο Όμιλο Ρωσία-Σλοβακία.

 Πιο αναλυτικά:

Ρωσία-Σλοβακία (16:00): Το πρόγραμμα της ημέρας ανοίγει στο «Πιερ Μορουά» του Λιλ, με την αναμέτρηση του 2ου Ομίλου ανάμεσα στην Ρωσία και την Σλοβακία. Οι Ρώσοι είναι σε καλή κατάσταση, έχοντας καταφέρει να μην ηττηθούν από την Αγγλία στην 1η αγωνιστική και γνωρίζουν ότι εφόσον νικήσουν σήμερα τους Σλοβάκους, αγκαλιάζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Σλοβακία βρίσκεται σε πιο πιεστική θέση, αφού έχοντας ηττηθεί από την Ουαλία, ψάχνει σήμερα μόνο νίκη για να ελπίζει στην πρόκριση στους «16».

Ρουμανία-Ελβετία (19:00): Στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο «Παρκ Ντε Πρενς» θα γίνει η αναμέτρηση του 1ου Ομίλου ανάμεσα στην Ρουμανία και την Ελβετία, δύο ομάδες που έδειξαν θετικά δείγματα στην πρεμιέρα αλλά μόνο η μία χαμογέλασε. Αυτή ήταν η Ελβετία, που επιβεβαίωσε το χαρακτήρα το φαβορί απέναντι στην Αλβανία, αν και στάθηκε τυχερή σε κάποιες καλές φάσεις των Αλβανών, αποφεύγοντας την ισοφάριση. Το θέμα είναι ότι οι Ελβετοί έχουν ήδη 3 βαθμούς και είναι πιο άνετοι από τους Ρουμάνους οι οποίοι κέρδισαν τις εντυπώσεις αλλά έχασαν στο πρώτο τους παιχνίδι από την διοργανώτρια Γαλλία…

Γαλλία-Αλβανία (22:00): Οι διοργανωτές Γάλλοι από την πρεμιέρα στο Παρίσι, μεταφέρονται απόψε στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας, την πόλη που έγινε αρνητικό επίκεντρο τις προηγούμενες ημέρες λόγω των επεισοδίων Άγγλων και Ρώσων. Τώρα όμως η παρουσία της εθνικής ομάδας της χώρας δίνει γιορτινό τόνο στο παιχνίδι. Η Γαλλία αφού ξέφυγε δύσκολα τις παγίδες της πρεμιέρας με την Ρουμανία, σήμερα καλείται απαλλαγμένη από το άγχος να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο και να αποδείξει ότι είναι μέσα στα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης. Η Αλβανία έπαιξε καλά στο πρώτο ματς με τους Ελβετούς αλλά δεν πήρε κάποιο βαθμό και σήμερα απέναντι στους οικοδεσπότες θα κυνηγήσει να επιτύχει την πρώτη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Τα πράγματα για τους Αλβανούς είναι δύσκολα αν και δεν θα έχουν άγχος αλλά δεν θα έχουν στη σύνθεσή τους και τον αρχηγό, Λορίκ Τσάνα, ο οποίος αποβλήθηκε στο πρώτο ματς της διοργάνωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News