Αθλητισμός

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην Γ' Εθνική

Ο χάρτης του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής αλλάζει ριζικά από την περίοδο 2017-18 αλλά υπάρχουν πιέσεις για να υπάρξουν αλλαγές και από την προσεχή περίοδο (2016-17).

Σύμφωνα με πληροφορίες στο συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ έπεσαν στο τραπέζι πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για το πλάνο που θα ακολουθηθεί την προσεχή αγωνιστική σεζόν.

Στην ΕΠΟ προσανατολίζονται σε ένα πρωτάθλημα με περισσότερους ομίλους από τους τέσσερις που υπήρχαν μέχρι και την περασμένη περίοδο. Πάμε για δηλαδή για ένα πρωτάθλημα είτε έξι, είτε οκτώ αλλά ακόμα και 10 ομίλων!

Παράλληλα θα καταργηθούν τα μπαράζ ανόδου στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ. Οι πρωταθλητές θα παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για την άνοδο στην Γ' Εθνική, ενώ η άνοδος στη Football League θα γίνεται με την διαδικασία των μπαράζ. Στα μπαράζ θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις των έξι ομίλων, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους.

Όσον αφορά το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, η ΕΠΟ αποφάσισε οι ομάδες που αγωνίζονται στην Γ' Εθνική Κατηγορία να μην συμμετέχουν στην διοργάνωση, η οποία θα διεξάγεται μόνο με συλλόγους από τα τοπικά πρωταθλήματα.

Οι λόγοι που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση είναι για να μην μπουν σε περισσότερα έξοδα οι ομάδες, αλλά και για να μην χαθεί το μπόνους της ανόδου, καθώς η ομάδα που κατακτά το Κύπελλο Ερασιτεχνών, κερδίζει αυτόματα την άνοδο της στην Γ' Εθνική Κατηγορία.

Οι αλλαγές αναμένεται να περάσουν πριν τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Σχόλια