Αθλητισμός

Γκάλης: Πριν το 1987 κανείς δεν υπολόγιζε την Ελλάδα

Ο Νίκος Γκάλης ήταν στυλοβάτης της Εθνικής μας ομάδας στο έπος που έγραψε το 1987 με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο ίδιος θυμάται σα χθες εκείνες τις στιγμές και φρόντισε να μεταφέρει τα συναισθήματά του μέσα από το προφίλ που διατηρεί στο Facebook.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο των 29  χρόνων από την επιτυχία της Εθνικής ο Νίκος Γκάλης αναφέρει:

«Πέρασαν 29 ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που το Ελληνικό Μπάσκετ κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά. Πριν το Ευρωμπάσκετ κάνεις δεν έδινε τύχη στην ομάδα μας και όλοι θεωρούσαν ότι θα ήταν επιτυχία η είσοδος μας στην οκτάδα. Με όπλο μας τη σκληρή δουλειά, την τεράστια ώθηση που μας έδινε ο κόσμος μας βγάλαμε στο γήπεδο το ταλέντο και την ψυχή μας και νικήσαμε μεγαθήρια του παγκοσμίου μπάσκετ όπως ήταν η Σοβιετική Ένωση και η ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Πιστεύω ότι για όλους μας μέσα στην ομάδα ήταν η μεγαλύτερη αθλητική μας στιγμή. Η χαρά και η υπερηφάνεια μας, βλέποντας όλους τους Έλληνες να πανηγυρίζουν στους δρόμους και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια. Πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα νέα παιδιά στράφηκαν στο μπάσκετ και η επιτυχία του 1987 είχε συνέχεια και καθιέρωσε το Ελληνικό μπάσκετ στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου».

Σχόλια