Αθλητισμός

Επιτυχίες του Ωρίωνα στο Πανελλήνιο συγχρονισμένης (pics)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή αγωνιστική χρονιά για την ομάδα Συγχρονισμένης κολύμβησης του Ωρίωνα.

Το ηρακλειώτικο σωματείο επέστρεψε από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων Β/ (10-11-12 ετών ), το οποίο πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 9-12/6 στο Βόλο με επιτυχίες, αλλά και πλούσιες εμπειρίες. Στους αγώνες που πήραν μέρος 400 και πλέον αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, ο Ωρίωνας συμμετείχε με 18 αθλήτριες.

Ξεχώρισε η παρουσία της Κρύστη Γιαλαμά, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των φιγούρων σε σύνολο 236  αθλητριών συγκεντρώνοντας  68.96 βαθμούς, ενώ ήταν 4η στον τελικό του Solo με 68.88β.  ανάμεσα σε 37 αθλήτριες που αγωνίστηκαν.

Στον τελικό του dueto  αγωνίστηκαν η Ταμπακάκη Δέσποινα και Γιαλαμά Κρύστη, οι οποίες κατέλαβαν την 6η θέση με 63.503β. ανάμεσα σε 37 ζευγάρια που πήραν μέρος.

Στο  αγώνισμα του combo, η ομάδα του Ωρίωνα συμμετείχε με τις αθλήτριες Ταραζά Γλυκερία, Κατσαπρακάκη Κάλλια, Κοπανιστού Ειρήνη , Βαγιωνάκη Mελίνα, Κεφαλούκου  Εύη, Οικονομάκη Ροδόλφα, Καρμίρη Μαρία- Αγγελική,  Βέλλου Ειρήνη, Σφακιανάκη Σοφία, Αλεξάκη Εύα, Παρασύρη Λυδία -Μαρία  και  Καλλέργη Στεφανία, οι οποίες κατέκτησαν την 9η θέση ανάμεσα σε 16 ομάδες.

Στο dueto επίσης αγωνίστηκαν και οι αθλήτριες Ταραζά Γλυκερία - Βαγιωνάκη Μελίνα και Κοπανιστού Ειρήνη - Κατσαπρακάκη Κάλλια, οι οποίες κατέκτησαν την 21η και 22η θέση αντίστοιχα.

Στις φιγούρες εκτός από τις παραπάνω αθλήτριες, αγωνίστηκαν και οι Καλλέργη Στεφανία και Φανουράκης Αναστασία για τις οποίες ήταν η πρώτη συμμετοχή σε Πανελλήνιους αγώνες.

Οι αγωνιστικές τετράδες, αν και δεν αποτελούν  επίσημο αγώνισμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος, έδωσαν, ωστόσο, τη δυνατότητα  στις λιλιπούτειες αθλήτριες του Ωρίωνα Ρυσσάκη Νεφέλη, Κοβατζή Εύα και Γιαλαμά Θεοδοσία να πάρουν το βάπτισμα του πυρός και την εμπειρία ώστε του χρόνου να αγωνιστούν με περισσότερο θάρρος στις κατηγορίες τους. Μάλιστα κατέλαβαν την 19η θέση ανάμεσα σε 39 αθλήτριες που αγωνίστηκαν.

 Η γενική κατάταξη των  21 ομάδων  που συμμετείχαν  είναι η εξής :  ΝΟΒΑ, ΝΟΧΑΝ, ΝΟΜ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΑΝΣΕΡ. ΝΟΒ, ΝΗΡΕΑΣ,  ΩΡΙΩΝΑΣ,  ΑΝΟΑ, ΡΟΗ, ΑΡΙΩΝ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΘΕΣ., ΑΣ.ΒΟΣΠ. , ΓΝΟΑ, ΝΟΛΑΡΙΣΑ, ΠΛΙΤΣ ΠΛΑΤΣ , ΩΚΕΑΝΟΣ, ΕΥ.ΚΟ. ΝΑΥ. , ΔΕΛ. ΠΤΟΛ. , Α.Σ.ΑΠΟΛΛΟ , Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑ .

 Το Δ.Σ. του Ωρίωνα συγχαίρει όλες τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση για τις παραπάνω επιτυχίες τους καθώς και τις προπονήτριες τους Ασκοξυλάκη Ελεάνα, Αγγελίδου Κλεοπάτρα, Τζιράκη Ελένη και Στάικου Μαρία για την εξαιρετική δουλειά τους, τους ευχαριστεί και τους εύχεται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες για το μέλλον.

 Επίσης ευχαριστεί τις εφόρους των αγωνιστικών τμημάτων Καγιουλίδου Όλγα και Μαρκάκη Γωγώ καθώς και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Κατερίνα Βουτυράκη. Τέλος την χορηγό της ομάδας ΑΝΕΚ-SUPERFAST για την πολύ σημαντική βοήθεια που προσέφερε.

Σχόλια