default-image

Τα περάσματα για την ολική επαναφορά του ΟΦΗ

Αθλητισμός
Τα περάσματα για την ολική επαναφορά του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον ΟΦΗ το πέρασμα αυτής της επαναφοράς στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, σημαίνει πολλά και για το τώρα και το αύριο της κρητικής ομάδας. Η εμπειρία της χρονιάς που πέρασε, πρόσθεσε έντονη ποδοσφαιρική γνώση στους σοβαρούς παράγοντες της επιχειρηματικής μας ζωής, που έχουν ανοίξει ισχυρά τις κεραίες τους στον ποδοσφαιρικό κόσμο του ελληνικού πρωταθλήματος με τα πολλά επίπεδα.

Στο εσωτερικό υπάρχει η επίγνωση για την αρτιότερη δυνατή οργάνωση, ενώ στο πεδίο του ανταγωνισμού, παρατηρείται κάθε κίνηση ώστε να γνωρίζουν με τι έχουν να βρουν απέναντι τους.

Ήδη η αναγγελία της ΠΑΕ Άρης για μετοχικό κεφάλαιο 1,2 εκατ. ευρώ, δίνει το πρώτο στίγμα, ενώ οι κινήσεις που λαμβάνουν χώρα στην ενίσχυση του Απόλλωνα Σμύρνης φανερώνουν το υψηλό ενδιαφέρον των ιδιοκτητών του. Φυσικά Λαμία, Τρίκαλα και άλλοι αποτελούν εν δυνάμει ονειρευτές της ανόδου!

Όπως παρατηρούμε στα «σφηνάκια» της έντυπης έκδοσης, οι  σχεδιασμοί στον ΟΦΗ γίνονται μέσα από τα αντικειμενικά δεδομένα της νέας κατηγορίας. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για πολλές σκέψεις και προτάσεις, που αφορούν τη μετοχική σύνθεση και το επιθυμητό ύψος του αρχικού κεφαλαίου στη νέα ΠΑΕ που έρχεται.

Λέγεται δηλαδή ότι ως βάση έχει τεθεί ένα μετοχικό κεφάλαιο ύψους 750.000 ευρώ, που μπορεί να καλυφθεί από μερίδια 30 ατόμων με 25.000 ευρώ ο καθένας. Ή κάπως έτσι, ανάλογα την καταγραμμένη διάθεση ανθρώπων να στηρίξουν τον ΟΦΗ μέσα από την κίνηση των γνωστών «εννέα». Με αυτό εκτιμούν ότι θα επέλθει διπλασιασμός των διαθέσιμων κεφαλαίων, αν υπολογισθούν, οι διαφημίσεις, οι χορηγίες, τα εισιτήρια, τα τηλεοπτικά και όλα τα λοιπά έσοδα. Με 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ως βάση μπορεί -εκτιμάται επίσης- να καλυφθεί μια ανταγωνιστική ομάδα που έχει στόχο το πρωτάθλημα στη Football Leaque.

Ομως και αυτά αποτελούν σκέψεις λογικής, που θα μορφοποιηθούν στη συνέχεια και ίσως διαφοροποιηθούν προς τα πάνω, ανάλογα και τις κινήσεις του ανταγωνισμού. Η νέα ΠΑΕ Άρης με άλλα δεδομένα έχει ξεκινήσει για την κάλυψη αρχικού μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Άλλες συνθήκες και αγορά…

Αναφορικά με τα πρόσωπα τεχνικής ευθύνης, το κύριο αναμένεται να καταλήξει ίσως και σήμερα και δεν είναι άλλο από την παραμονή του Νίκου Νιόπλια. Η νέα παρουσία του Σταύρου Λαμπράκη με την εισήγηση του, ο νέος ρόλος του Γιώργου Βλαστού (εδώ η λογική λέει αναβαθμισμένος) εφόσον βέβαια υπάρξει συμφωνία στο μέσον τις εβδομάδας, θα ανοίξουν το κεφάλαιο της νέας χρονιάς πρόκληση, για τη νέα ΠΑΕ ΟΦΗ που είναι έτοιμη να γεννηθεί!

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Οι αναγκαστικές και αναγκαίες διαρθρώσεις των τμημάτων υποδομής του ΟΦΗ είναι το παράλληλο ζητούμενο με την πρώτη ομάδα. Πέρα από τον ξεκάθαρο ρόλο με την ΠΑΕ που θα έχει η νεοσύστατη Κ19 που θα μετάσχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Football Leaque, έχει μεγάλη σημασία, το πώς θα λειτουργήσει όλο το φάσμα των επιτυχημένων ακαδημιών και του ΟΦΗ 94. Η επίτευξη λοιπόν μιας διάρθρωσης που θα επιφέρει την εποικοδομητική συνεργασία όλων των φορέων της ομάδων, ξέχωρα από την ευθύνη της κάθε διοίκησης, θα απαντά νικηφόρα στο όλο στοίχημα. Ήδη οι σκέψεις και οι διεργασίες είναι πλούσιες, ενώ έχουν τεθεί και ονόματα για την καλύτερη δυνατή κατάρτιση των ηγητόρων στα τμήματα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News